Advocaat ABN betaalde reis rechter

Do 4 Oktober 2007 11:58 | Frank | 4544 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 

Kun je als rechter voor een belangrijk proces een snoepreisje maken op kosten van een bij de zaak betrokken advocatenkantoor? Rechter Huub Willems van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam is op kosten van de huisadvocaat van ABN Amro naar de Verenigde Staten gevlogen. Willems sprak op 2 mei op een seminar van advocatenkantoor NautaDutilh in New York over aandeelhoudersactivisme. 

Een dag later zette de rechter een streep door het voornemen van ABN Amro om dochterbedrijf LaSalle te verkopen aan Bank of America. Het advocatenkantoor betaalde een ticket naar New York en een hotelovernachting voor de rechter. Woordvoerder Margaret van Kempen van NautaDutilh bevestigde vanochtend een bericht hierover in De Telegraaf.

Van Kempen zei de ophef niet te begrijpen. ''Je geeft geen vergoeding, maar betaalt de onkosten. Het gaat naar schatting om een bedrag van 2500 euro.'' Willems heeft volgens haar van te voren aangegeven op de bijeenkomst niet over ABN Amro te kunnen spreken om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. ''In een volwassen wereld kan dat.''  Kijk maar naar de bilderberg groep.*

Overigens werd het vonnis van Willems in juli door de Hoge Raad vernietigd. De Raad besliste dat ABN Amro LaSalle, zonder goedkeuring te vragen aan zijn aandeelhouders, mocht verkopen aan de Bank of America. 



* commentaar auteur

Bron: FOK! / Teletekst