Vragen betreft TERRORISME: Overheid weigert te antwoorden.

Zo 9 December 2007 14:02 | Aservire | 3317 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Mijn orginele vragen waren aan het ministerie van Justite waren:

Onderwerp: Uw angst spotjes in de klas over terrorisme
Vraag: Geachte mevrouw, mijnheer,

Hiebij wil ik reageren op uw spotje:
Campagne Nederland tegen terrorisme - lerares (televisie)

1. Kunt u mij uitleggen in welke internationale rechtbank welk land (of welke daders ) veroordeelt zijn voor welke terroristische aanslagen ?
Als overheids instelling zult u toch niet de burgers lastig vallen met vermoedens of aannames welke uitsluitend door de media verspreid worden ?

2. Bent u bekend dat het zaaien van angsten wettelijk verboden is onder het strafrecht in Nederland.

3. Hierbij protesteer ik dat u onbekende terroristische aanslagen koppelt aan het recht op het uiten van je eigen mening.

4. Welke opleiding heeft u als overheid gegeven aan welke scholen, leerkrachten om zich terroristen bestrijders te mogen noemen. Leidt deze opleiding
tot terroristen bestrijder tot een diploma terroristen bestrijder ? En hoeveel leerkrachten werken al als terroristenbestrijders met onze kinderen op de kleuterscholen, op het basis onderwijs ? En hoeveel kinderen zijn al opgepakt als terrorist in Nederland en veroordeelt door de rechtbank.

U ziet uw campagne roept nogal wat vragen op.
Gaarne zie ik uw beantwoording tegemoet.

Bij onvoldoende motivatie houdt ik me de vrijheid voor om uw campagne laten toetsen door de Reclame code commissie.

In afwachting van uw reactie,teken ik,

Adrian.

 

De reactie van het ministerie van Justitie:

 

Geachte heer de Boer,

Vriendelijke dank voor uw reactie. Ik ben zo vrij om binnen uw e-post te reageren d.m.v. ==>

Persvoorlichting - NCTB schreef:
>
> Geachte heer,
>
> Hartelijk dank voor uw interesse in de campagne Nederland tegen terrorisme.
>
> Ik ben helaas niet in de positie om alle internationale veroordelingen van terrorisme toe te lichten zoals u vroeg in uw eerste vraag, noch toe te lichten hoe deze uitspraken en mediaberichtgeving zich verhouden tot de nieuwe campagne.
==> Heer de Boer, als de overheid campagnes opzet zijn deze campagnes hopelijk toch wel gebasseerd op feitelijke situaties in de wereld. Hierbij herhaal ik mijn vraag: Naar aanleiding van welke terroristische aanslag heeft mijn overheid besloten tot deze campagne ?
>
> Iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten, en haatzaaien is bij wet verboden. Dat is ook de reden om mensen op te roepen tot dialoog, dat is namelijk wat we met de spotjes hebben beoogd. Ook laten de spotjes zien wat er wordt gedaan om radicalisering te voorkomen en wie daar op welke manier een bijdrage aan leveren. We belichten daarbij voornamelijk de professionals: de wijkagent, de docent en de jongerenwerker.
==> Het zal u niet ontgaan zijn dat de Nederlandse burger op dit moment Moslim moe begint te geraken. De constante negatieve berichtgeving door onze overheid over Moslims heeft niets van doen met een dialoog. Wij als burgers ervaren dat onze overheid bezig is met een haat zaai campagne tegen de Moslim gemeenschap. Nergens uit blijkt dat Nederlanders en Moslims of Nederlanders onderling beperkingen hebben betreft de onderlinge dialoog. U bent wel bekend met deze beperkingen, want u zet deze campagne op. Uit welk bronmateriaal heeft u kennis genomen van deze beperkingen ?

Leraren en jongerenwerkers zijn geen terrorismebestrijders en dat wil de regering ook niet van ze maken. Leraren leren jongeren met elkaar het gesprek aan te gaan, stellen omgangsregels en brengen kennis bij zodat jongeren weten waarover ze discussiëren. Leraren kunnen lespakketten downloaden van de website om in de klas te gebruiken. De lessen gaan over zelfontplooiing en mediaberichtgeving in relatie tot radicaal en extremistisch gedachtegoed.

==> Hoogst eigenaardig dat u in uw spotjes leerkrachten ten toon stelt als terroristen bestrijders.
Bent u bereid deze spotjes te rectificeren ?
U stelt als overheid omgangsregels op. Nu is ieder Nederlander gewaarborgd van zijn burgerrechten vastgelegd in de EVRM en de IVBPR.
Welke zijn de wettelijke vastgelegde omgangsregels die het parlement heeft goed gekeurd voor de Nederlandse burgers ?
>
> Jongeren, kinderen zoals u wilt, zij het dan vanaf een jaar of 16, zijn vatbaar voor radicale ideeën. Dat is inherent aan hun leeftijd en hun manier om een weg te zoeken in de maatschappij. Soms loopt dat uit de hand, en in sommige gevallen zo erg dat jongeren zich organiseren en geweld willen gebruiken om hun gelijk te halen. De leden van de Hofstadgroep bijvoorbeeld. Andere voorbeelden kunt u terugzien op www.zestienmiljoenrechters.nl.
==> Het is stuitend dat u als onze overheid de Hofstad groep aanhaalt als terroristische groepering ! Het bleek achteraf dat juist onze overheid d.m.v. de AIVD deze door u als terroristische groepering betitelde groep wilde voorzien van wapens.
Dit is uitvoerig door o.a. de KRO reportter besproken.:
http://reporter.kro.nl/uitzendingen/2005/1130_m...
"Op 28 oktober 2005 berichtten KRO's Netwerk en NRC Handelsblad over Saleh B., een 28-jarige man van Marokkaanse afkomst uit Rotterdam, die volgens verschillende leden van de Hofstadgroep door de geheime dienst (AIVD) als informant is ingezet in tenminste zes terreuronderzoeken."
en
"Saleh B. zou onder meer vier handgranaten hebben geleverd aan de Hofstadgroep. Eén van die granaten werd eind 2004 naar een arrestatieteam van de politie gegooid bij de inval in een woning in de Antheunisstraat in Den Haag. De explosie, die vier agenten verwondde, leidde tot een urenlange belegering van het Laakkwartier."

Omdat zoals u aangeeft u het belangrijk vind dat u uw werkgevers juist geinformeerd worden via uw site heb ik de vraag of u uw werkgevers (de burgers) hieromtrent ook informeert via uw site ?

In afwachting van uw specifieke reactie,

teken ik,

Hoogachtend,
w.g. 

 

En toen werd het heel erg stil bij het ministerie:

 

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw reactie.
Ik ben echter van mening dat ik uw vragen in de eerdere e-mail al heb beantwoord.
Ik wil niet via de e-mail een discussie aangaan. Op het forum van Nederland tegen terrorisme.nl kunt u uw mening kwijt.

Met vriendelijke groet,

Mark de Boer 

Reacties

    Nujij en de overheid: 2 hoofden op 1 kussen ?

    Zo 9 December 2007 14:09 | Aservire |

    De redactie van nujij heeft wat regels opgesteld ten aan zien van te plaatsen topics:


    http://www.nujij.nl/over-nujij.253.lynkx


    "

    Wat is NUjij?

    Op NUjij vormen alle lezers samen de 'redactie'. Iedereen kan zelf links naar interessante, leuke en spannende artikelen insturen en reageren op het nieuws van de dag."

     

    Echter Nujij wisat het artikel toch van de voorpagina te krijgen. Immers de voorpagina wordt weer overgenomen door de Nu.nl site.

    Deze argumentatie wist men te verzinnen:

     

    "
    
    LS,

    De redactie heeft uw post over : Vragen betreft TERRORISME: Overheid
    weigert te antwoorden. Begraven, dit heeft niets te maken met censuur
    maar met het feit dat dit geen nieuwsbericht is. Verschillende
    gebruikers hebben hierover klachten. Is het mogelijk om uw bericht in
    de vorm van een nieuwsartikel te gieten waarbij er wordt doorgelinkt
    naar de antwoorden en vragen? Wij zullen vervolgens het bericht meteen
    weer terugplaatsen in de toptien waar het qua onderwerp zeker
    thuishoort.

    Met vriendelijke groet,


    Redactie NUjij"Zoals te lezen is in de voorwaarden is het helemaal niet nodig om nieuwsberichten te plaatsen.



    Nu Ik.nl

    Zo 9 December 2007 23:33 | Vincent Brunott |

     


    En bovendien is het wel degelijk nieuws want ik wist dit nog niet. En zijn er niet altijd lezers die wat te klagen hebben over welk topic dan ook? En als die klagers nou eens klagen in opdracht van de overheid? Dan zou de overheid, via 'fake-lezers' haar macht over 'de vrije pers' nog versterken... En wie weet hoeveel reacties de overheid onder valse vlag al op allerlei sites heeft geplaatst in een poging om de publieke opinie te beïnvloeden?


    Dat soort praktijken zijn tamelijk onvermijdelijk maar het zou leuk zijn om daar zo nu en dan iets van te ontmaskeren want dat zou helpen om mensen voor overheden de ogen te openen. Niet dat ik geloof dat alles wat overheid is niet deugt maar het is natuurlijk goed als malversatie aan het licht komt.