Belastingelden kunnen terug naar de burger: eigen verantwoordelijkheid !

Di 23 September 2008 11:20 | Aservire | 3420 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De doelstellingen van Balkenende zijn bekend, Eigen Verantwoordelijkheid:

'Waarden, normen en de last van het gedrag'. Hierin wordt de visie van de WRR over waarden en normen gedeeld, die uitgaat van de eigen verantwoordelijkheid van de samenleving en een aanvullende rol voor de overheid.

 

Dat klinkt logisch, burgers die de eigen verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar handelt de overheid zodat die burgers de eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen ?

 

Even kijken, we betalen aan de overheid:

 

  • minimaal 33 % belasting van ons inkomen.

  • als we dan de rest (van wat overblijft van het door ons verdiende geld) willen uitgeven, kost dat tevens belasting:

  1. 85 % als ik mag tanken

  2. 18 % BTW als ik boodschappen wil doen

  3. als u uw huis wilt verwarmen, als u uw huis wilt verlichten, zelfs als u natuurlijke bronnen gebruikt zoals zuurstof en water kost u dat belasting. (de bekende ECO taxen gebaseerd op twijfelachtige commerciële CO2 verhaaltjes)

  4. verder betaald u belasting als u zorgt dat uw gezin onderdak heeft (WOZ)

  5. tevens betaald u belasting als u zorgt dat uw gezinsleden medische hulp kunnen ontvangen.

     

U kunt ongetwijfeld deze belasting lijst flink aanvullen.

Waar gaat dat geld naar toe ?

Naar u de burger zodat u uw eigen verantwoordelijkheid kunt uit oefenen ?

 

Immers als je eigen verantwoordelijkheid hebt, zoals je kinderen verzorgen, je ouders verzorgen, de scholing van je kinderen verzorgen, zorgen dat je gezin voedsel heeft, onderdak en medische verzorging heeft, kost dat geld.

Eigen verantwoordelijkheid is prima, maar in een kapitalistische samenleving heb je geld nodig om uitvoering te geven aan die eigen verantwoordelijkheid.

 

Gaat dat geld naar u als burger toe zodat u uw eigen verantwoordelijkheid handen en voeten kunt geven ? Driewerf NEEN !

 

Dat geld gaat naar de overheid toe.

 

 

Dus wat gebeurt hier, het is de brutaliteit van de overheid (versus de burger) ten top.

Aan de ene kant incasseert de overheid circa 85 % van ons inkomen aan belastingen. (U weet wel: de zorgzame overheid.)

Als je gelden incasseert geeft dat een inspannings verplichting om te zorgen dat die gelden goed besteed worden en als effect hebben dat de overheid inderdaad die zorgzame overheid is.

 

Maar nu de brutaliteit ten top van Balkenende: We incasseren uw gelden en dan zeggen we als overheid: Neem uw eigen verantwoordelijkheid.

 

De burger blijft beschaamd achter, want menig burger voelt zich onmachtig, voelt zich een slechte huisvader voelt zich een slechte huismoeder: elke week langs de voedsel bank is geen eigen verantwoordelijkheid nemen namelijk......

De burger voelt zich onmachtig en de overheid lacht zich een apekriek: wel gelden incasseren, en de uitvoering weer terug leggen bij de burger !

 

Het is alsof u elke maand hypotheek of huur betaald aan uw bank of verhuurder en de verhuurder/bank gooit uw uit het huis en roept:

 

U moet nu wel eens uw eigen verantwoordelijkheid gaan nemen hoor, zorgt u nu zelf eens voor onderdak.

 

Overheid, mijnheer Balkenende, ik wil heel erg graag mijn eigen verantwoordelijkheid terug hebben !

Graag wil ik mijn eigen waterput in de tuin hebben, wil ik een normaal stukje van mijn Nederland bezitten om zelf mijn groenten te kunnen verbouwen en wens ik na mijn werkzaamheden zelf mijn kinderen thuis op te voeden.

Geeft u dan ook weer mijn gelden terug die u nu van mij incasseert. Want als ik het niet betaal, komt u mijnheer Balkenende, met gewapende medewerkers van uw overheid, mijn bezittingen af nemen of mijn woning af nemen.

En oh ja mijnheer Balkenende ik heb nooit mogen of kunnen kiezen of ik een kapitalistisch systeem wil hebben als mijn levensdoel, heb nooit kunnen kiezen of ik een democratisch bestel wil hebben (democratie is de grootste groep is de baas over de kleinste groep)

 

Wat ik wel ken is mijn Vrijheid om te kiezen en ken ik mijn Mensen Rechten (EVRM):

Recht op eerbiediging van privé-, familie- en gezinsleven Art. 8

- 1. Een ieder heeft recht op respect voor zijn privé leven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie.
- 2. Geen inmenging van enig openbaar gezag is toegestaan in de uitoefening van dit recht, dan voor zover bij de wet is voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk is in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid of het economisch welzijn van het land, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.


 

en niet te vergeten:


 

Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst Art. 9

- 1. Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen, zowel in het openbaar als privé zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uitdrukking te brengen in erediensten, in onderricht, in praktische toepassing ervan en in het onderhouden van geboden en voorschriften.
- 2. De vrijheid zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uiting te brengen kan aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die die bij de wet zijn voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.

 

Uw kapitalistisch geloof is niet het mijne mijnheer Balkenende.

 

Wilt u zorgen dat ik als betalende burger krijg waar ik recht op heb:

 

Het recht om zelfstandig mijn leven in te vullen naar mijn geloof en levensovertuiging.

Geef mij mijn eigen kracht terug ( is o.a. de vruchten van mijn arbeid) en dan kan ik beter mijn eigen verantwoordelijkheid invullen !