Nederland nummer 1 qua voedselveiligheid?

Za 1 Maart 2014 10:07 | knight | 5471 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het voedsel zou nergens beter zijn dan in Nederland!

2014NL020100 oxfam novib voedsel voor iedereen

 Althans dat is de claim van Oxfam Novib.

Deze organisatie claimt de voedselsituatie in 125 landen te hebben onderzocht, en uit dat “onderzoek” zou zijn gebleken dat de voedselsituatie in Nederland het beste uit de bus zou komen.

Nederland staat zelfs op de 1e plaats in de TOP 10!

Oxfam Novib geeft overigens tegelijkertijd aan dat 1 op de 5 Nederlanders zou kampen met overgewicht, wat te wijten zou zijn aan TEVEEL suiker en TEVEEL vet in het voedsel, samen met TE WEINIG beweging!

>>> http://www.oxfamnovib.nl/Voedsel-nergens-beter-dan-in-Nederland.html

Het Nederlandse voedsel zou dus TOP zijn…

Klinkt mooi, maar mijn gevoel zegt me dat deze claim geen steek houdt.

Steeds vaker moet ik constateren dat voedsel minder goed smaakt dan vroeger, dat er merkwaardige bijsmaakjes aan zitten en die bijsmaakjes wijt ik als leek aan residu’s van schoonmaakmiddelen te wijten aan bezuinigingen op onderhoud en een steeds korter wordende tijdspanne om gebruikte apparatuur grondig te kunnen reinigen, waardoor smeermiddelen van de machinerie zowel als overtollig schoonmaakmiddel in het eten terecht komen.

2014NL020200 nutricia olvarit babyvoeding schandaal - schoonmaakmiddel halamid in vleesproducten

Hoewel het babyvoeding betreft sluit de inhoud van het volgende artikel goed aan op wat ik zojuist heb beschreven, en is de TIP vermelding meer dan waard!

 29-09-1995 OLVARIT schandaal:

De Keuringsdienst van Waren in Goes zou eind juni 1993 in een aantal potjes van Nutricia’s babyvoeding Olvarit het residu paratolueensulfonamide (p-TSA) van het schoonmaakmiddel Halamid aan hebben getroffen.

Nutricia haalt na maandenlange gesprekken met de keuringsdienst uiteindelijk 2 miljoen potjes Olvarit ( waarin runder- en varkensvlees is verwerkt ) uit de winkels terug.

Halamid zou veelvuldig in de levensmiddelensector worden gebruikt voor het ontsmetten van apparatuur, en wordt dan ook regelmatig geconstateerd in andere voedingssectoren waaronder ijs, vis en vlees.

TIP: Dit verhaal omschrijft zeer gedetailleerd wat er allemaal bij dit schandaal komt kijken, zoals het opzettelijke toevoegen van schoonmaakmiddelen als Halamid om het aantal bacteriën in de vleesproducten te verminderen opdat dit aan de ”strenge kwaliteitseisen” van Olvarit kan voldoen, daarbij echter de gezondheid meer schade toebrengend!

De 2 directeuren van het in Gorinchem gevestigde vleesverwerkingsbedrijf HVV krijgen acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Nutricia wordt een boete opgelegd van 300.000 gulden omdat zij de warenwet zou hebben overtreden in de periode juni – november 1993.

Waarschijnlijk omdat Nutricia, toen het nieuws over de besmetting met Halamid bekend werd, niet adequaat heeft gereageerd door de besmette producten direct uit het circuit te halen maar pas na enkele maanden!

>>> http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/olvarit10.html

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Chloramine-T

>>> http://www.nrc.nl/handelsblad/van/1995/september/26/celstraf-geeist-in-zaak-over-olvarit-7282094

>>> http://www.nrc.nl/handelsblad/van/1995/september/27/boete-van-drie-ton-geeist-tegen-fabrikant-olvarit-7282273

Sommigen onder u zullen zich ongetwijfeld afvragen wat een oud artikel uit 1995 te maken heeft met de hedendaagse voedselkwaliteit, en mogelijk claimen dat er sindsdien veel is verandert.

Zij houden echter geen rekening met het feit dat de huidige crisis ( die toch al zeker 5 jaar duurt ) het bovengenoemde fenomeen versterkt, zeker als we kijken naar “de overheid” die zich steeds verder terugtrekt en het MKB zowel als de burger als consument en werknemer steeds meer aan hun lot overlaat onder het mom van “zelfredzaamheid”.

2014NL020300 aantal faillisementen 2005 - 2013

Het MKB wordt gedwongen steeds verder te bezuinigen in een poging het hoofd boven water te houden in een steeds meedogenlozer wordende concurrentiestrijd tegen buitenlandse multinationals.

De concurrentie oorlog…

Die “de liberale overheid” heeft ontketend…

In het kader van de “globale vrije marktwerking”!

Als deze gekte nog iets langer aan blijft duren…

Blijft geen enkel bedrijf…

Laat staan geen enkele baan….

Meer over!

 2013 Heeft met 12.306 faillissementen een nieuw record gezet!

10% Meer faillissementen dan in 2012!

>>> http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/geld/22232242/__Recordaantal_faillissementen_in_2013__.html

Afijn…

Na enig speurwerk op het internet heb ik bovendien een aardige verzameling ongeregeldheden opgespeurd die de claim van Oxfam Novib verder ontkrachten, de kwaliteit van Nederlands voedsel is er beroerder aan toe dan wordt geclaimd.

Teveel om in dit artikel te verwerken, vandaar dat ik enkele schandalen in dit artikel verder uitwerk en de rest op een ondersteunende pagina onder breng!

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/videos/voeding/voedingsschandalen/

OPMERKING: Weliswaar momenteel nog in kladblok fase, doch niettemin een aardige collectie van ongeregeldheden in de voedingsindustrie ( de komende weken werk ik aan uitbreiding en een overzichtelijkere uitstraling! )

Niettemin ben ik het wel met de claim van Oxfam Novib eens, wanneer deze spreekt van een onrechtvaardig economisch systeem, doch daarover meer in een volgend artikel.

VIDEO CLAIM OXFAM: >>> https://www.youtube.com/watch?v=-qolRJgo1Q4

Houdt echter voor ogen dat de toestand zoals die in dit artikel zal worden beschreven volledig voor rekening komt van de “liberalen” binnen “de overheid”, die zich steeds verder “terugtrekken” in een poging zich te onttrekken aan hun verantwoordelijkheden, daarbij steeds meer speelruimte creërend voor het bedrijfsleven die daar dankbaar misbruik van heeft weten te maken en zich daarbij ronduit beschamend / onmenselijk en zelfs crimineel gedraagt!

Elke sector kampt vandaag de dag met gevallen van corruptie en fraude.

Voedselschandalen kun je in 2 categorieën onderverdelen, namelijk:

  1. Voedselschandalen met tot doel zichzelf te verrijken door middel van misleiding van de consument, o.a. door het mengen van goedkoper ( binnen Europa vaak paardenvlees ) met het duurdere rundsvlees.
  2. Voedselschandalen die de volksgezondheid in gevaar kunnen brengen, o.a. het mengen van gezond vlees met bedorven vlees, verkeerde bezuinigingen die resulteren in hygiëne problemen ( bacteriën en ander ongedierte ) en het uitstellen van reparatiewerkzaamheden (asbest oven affaire ), of juist overmatig gebruik van reinigingsmiddelen waarbij regelmatig residuen in ons voedsel te vinden zijn.

 Laten we beginnen met 2013, het jaar van de vleesschandalen:

2014NL020400 paardenvleesschandaal europees netwerk

15-02-2013 Ierland – De voedsel keuringsdienst FSAI onderzoekt goedkope diepvries hamburgers en kant en klaar maaltijden en komt tot de ontdekking dat 85% van deze producten paardenvlees bevatten.

De vleesproducten waren afkomstig van de Liffey Meats (Ierland ), Silvercrest Foods ( Ierland ) en Dalepak ( Yorkshire ), alle 3 aangesloten bij de ABP Food Group, die overigens claimt dat de vleesproducten vanuit Polen werden aangeleverd uit Nederland en Spanje.

De in Breda woonachtige Jan Fasen zou via zijn in Cyprus gevestigde bedrijf Draap ( omgekeerde van Paard ) het bewuste vlees via Polen hebben verkocht aan het Spaanse Maison Spanghero ( Pujol Groupe ) en enkele Franse vleeshandelaren waaronder Comigel.

Een ander geval betreft dezelfde betrokkenen…

Het in Luxemburg gevestigde bedrijf Tavola besteld vlees bij het Spaanse bedrijf Spanghero.

Het Spaanse bedrijf Spanghero besteld zijn vlees via een in Cyprus gevestigde tussenhandelaar.

De Cyprische tussenhandelaar besteld het vlees bij de Nederlandse vleeshandelaar Jan Fasen.

De Nederlandse vleeshandelaar betrekt zijn vlees bij een in Roemenië gevestigd slachthuis.

Een mooi voorbeeld van de absurde werking die uitgaat van het liberale open markten beleid…

Paardenvlees wordt via duistere sluipweggetjes met diverse tussenhandelaren, die naar men mag aannemen allemaal een graantje meepikken, binnen Europa heen en weer gesluisd en maken daarbij bovendien de herkomst van deze producten steeds moeilijker te achterhalen, zeker wanneer deze producten onderweg een ander label krijgt opgedrukt.

Als je beseft hoeveel bedrijven bij een simpele vleestransactie zijn vertegenwoordigd, zou je toch denken dat de vleesprijs een stuk hoger zou moeten liggen met al die transport- en loonkosten kris kras door Europa.

Behalve natuurlijk wanneer deze waanzin door “de overheden” wordt gesubsidieerd!

Jan Fasen zou reeds vanaf 2007 paardenvlees uit Zuid-Amerika, Mexico en Roemenië hebben geïmporteerd en daarna hebben gelabeld als zijnde varkens- en rundsvlees afkomstig uit Nederland en Duitsland.

U kunt waarschijnlijk raden waartoe de constructie met de Britse Maagden Eilanden ( belastingparadijs ) dient.

>>> http://www.theguardian.com/uk/2013/feb/15/horsemeat-scandal-the-essential-guide

http://www.omroepbrabant.nl/?news/203602472/Justitie+eist+3,8+miljoen+euro+van+vleesfraudeur+Jan+Fasen+uit+Breda.aspx

De dubbele ( VLEES ) rekening:

Als je er goed over nadenkt, is het vlees helemaal niet zo goedkoop als menigeen wel denkt.

De subsidies die “de overheid” verstrekt komen namelijk volledig voor rekening van de belastingbetaler.

Daarna mag de consument ook nog eens voor het product zelf betalen.

Op deze wijze worden prijsstijgingen kunstmatig en efficiënt verdoezeld!

28-12-2013 Voedselschandaal Willy Selten te Oss.

2014NL020500 vleesschandaal willy selten

Het betreft de vleesgroothandel van Willy Selten in Oss, die eveneens in opspraak kwam vanwege het vermengen van paardenvlees met duurdere vleessoorten, ook hij werd beschuldigd van fraude, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen, en volgens de uitspraken van enkele anonieme Poolse medewerkers nam Willy Santen het ook niet zo nauw met het woord “VERS”!

Willy Selten heeft overigens altijd ontkend, en blijft na het faillissement op 16-04-2013 zitten met een restschuld van 8,8 miljoen, het bedrijf had 100 medewerkers waarvan 25 in vaste dienst.

De feiten spreken echter voor zich.

Het paardenvlees betrok Willy Selten bij Red Lion in Chesshire van de familie Turner.

De paarden zelf zouden sporen bevatten van “phenylbutazone”, een pijnstillend en ontstekingsremmend medicijn met een aantal serieuze schadelijke bijwerkingen waaronder zweren in het darmstelsel, nierbeschadiging en zelfs de dood.

Het middel wordt voornamelijk toegepast in de paardensport als doping en is door de FEI (Fédération Equestre Internationale ) op de lijst van verboden middelen zijn gezet.

>>> http://www.bd.nl/xtra/nieuwsmaker/nieuwsmaker-oss-en-omgeving/nieuwsmaker-bd-oss-2013-willy-selten-1.4144457

>>> http://www.vwa.nl/onderwerpen/meest-bezocht-a-z/dossier/paardenvlees/traceringsonderzoek

>>> http://www.omroepbrabant.nl/?news/193950892/Verdachte+Willy+Selten+van+vleesfraude+reageert+voor+het+eerst.aspx

>>> http://www.omroepbrabant.nl/?video/81607632/Osse+Willy+Selten+weerspreekt+vermeende+fraude+in+uitzending+Nieuwsuur.aspx&action=media

>>> http://www.omroepbrabant.nl/?news/1935981413/EenVandaag+Criminele+bende+uit+Engeland+en+Ierland+leverde+paardenvlees+aan+Selten+in+Oss.aspx

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Fenylbutazon

VERSLAGGEVER RAOUL CARTENS OMROEP BRABANT >>> https://www.youtube.com/watch?v=y2tav8IVjo0

WILLY SANTEN TOELICHTING PAARDENVLEES >>> https://www.youtube.com/watch?v=p62XMpJPdSs

WILLY SANTEN VECHT VLEESSCHANDAAL AAN BIJ RECHTER >>> https://www.youtube.com/watch?v=Kqg2QIFnz4w

WILLY SANTEN FAILLIET VERKLAARD >>> https://www.youtube.com/watch?v=HOAX406FRnA

VERKLARINGEN POOLSE WERKNEMERS >>> https://www.youtube.com/watch?v=BH9iSRBMdz0

 Tsja 2014 is nog maar net begonnen of de 1e broodschandalen dienen zich aan!

2014NL020600 asbest op brood bakkersland levert aan albert heijn en jumbo

 De ovens van Bakkersland zouden bekleedt zijn met asbest vanwege de goede warmte isolerende eigenschappen.

De asbest zou echter na al die tijd desintegreren en op het brood terecht zijn gekomen.

Het nonchalante commentaar van bakkersland, en ik citeer:

CITAAT:Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat asbest eten ongezond is voor de mensheid. Het is vooral het inademen van de vezel dat kanker veroorzaakt.

In 1993 werd het gebruik van asbest in Nederland verboden want het zou kankerverwekkend zijn!

>>> http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/vraag-en-antwoord/wanneer-is-asbest-gevaarlijk-voor-mijn-gezondheid.html

Ik herinner me nog goed dat toen dit bekend werd, de woningbouw de asbestplaten op de schuren in de omgeving liet verwijderen door mensen gekleed in witte pakken met handschoenen aan en mondmaskers op.

Vreemd dat het inademen van asbest gevaar op zou leveren voor de volksgezondheid, terwijl het NVWA, het RIVM en de WHO durven te claimen dat er weinig bewijs zou zijn dat ook het eten van asbest gevaar zou opleveren voor de volksgezondheid?!?

Men zou zich kunnen afvragen wiens belangen zij nou eigenlijk vertegenwoordigen?

>>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nvwa-geen-zorgen-over-asbest-wel-extra-controle

Van bedrijven die in de voedingsindustrie werkzaam zijn, zou je toch op zijn minst mogen verwachten dat voedselveiligheid voorop staat, doch uit het citaat van Bakkersland blijkt dat zij zich daar wel het minst druk om maakt, al laat Bakkersland dan weten de ovens te zullen vervangen en dat dit zeker enkele jaren zal duren, ondertussen wordt gewoon verder brood geproduceerd!

09-01-2014 >>>http://www.retaildetail.nl/nederland/nl-food/item/15545-broodschandaal-treft-albert-heijn-en-jumbo

 Ik kan me goed voorstellen dat er flink wat commotie is ontstaan bij de consument, en dat er op dit ogenblik een zware lobby op gang wordt gezet om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bakkersland zal naar alle waarschijnlijkheid kampen met veel te lage marges die door de supermarkt giganten JUMBO en ALBERT HEIJN worden afgedwongen, zich hierover echter niet uitlaten vanwege het gevaar dat beide afnemers hun producten elders inkopen, wat zeker in het faillissement van Bakkersland zou eindigen ( even de imago schade opgelopen door de broodschandalen buiten beschouwing gelaten ).

Hierbij dient te worden opgemerkt dat eenzelfde handelswijze van de Duitse supermarktketen LIDL uiteindelijk resulteerde in het faillissement van Delfts Brood, zie onder: “De ondergang van Delfts Brood!”.

>>> http://www.retaildetail.nl/nederland/nl-food/item/15545-broodschandaal-treft-albert-heijn-en-jumbo

ZEMBLA claimt verder dat zich In de periode 2000–2011 zo’n 38 bakkers met asbestkanker zouden hebben aangemeld bij het Instituut Asbestslachtoffers, en het zou niet de 1e keer zijn dat er asbest op brood terecht zou zijn gekomen, maar tenminste 3x!

ZEMBLA ASBEST IN BROOD: >>> http://nos.nl/audio/595213-zembla-asbest-in-brood-bakkersland.html.html

>>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/38-keer-asbestkanker-bij-bakkers-gemeld

Als we naar het verbod op asbest in 1993 kijken, zouden we ons in de 1e plaats moeten afvragen hoe het komt dat anno 2013 ( 20 jaar later ) nog steeds met asbestovens wordt gewerkt!

Verder moeten we ons goed realiseren dat wanneer een asbest laag eenmaal begint af te brokkelen, dit een continue proces is en niet iets dat om de zoveel tijd afspeelt.

Het is dus aannemelijk te stellen dat veel brood NIET is teruggehaald, maar gewoon verkocht en opgegeten.

“Toxicoloog” Paul Scheepers van het Radbout UMC sluit zich overigens aan bij het NVWA, RIVM en WHO met de claim dat er verschil zou bestaan tussen het inademen van asbest en het opeten van asbest en meent daarbij dat we met een gerust door kunnen gaan met het consumeren van brood?!?

De vervuiling van brood met asbest betreft overigens de Bakkersland filialen in Waalwijk, Wateringen en Zwanenburg.

De gebruikte ovens stammen van voor 1970, en in de ovens zou asbest zijn verwerkt vanwege de goede warmte isolerende eigenschappen!

>>> http://www.nieuws.nl/algemeen/20140109/Toxicoloog-brood-niet-verdenken-van-kankerrisico

2014NL020700 hoe prijsvechter supermarkt lidl het faillissement van drents food veroorzaakte

De ondergang van broodbakker Delfts Brood!

Het trieste verhaal van een bakkerij die te snel groeide om te kunnen voldoen aan de gestegen vraag naar brood- en broodproducten en daarbij de fatale fout maakte zich bij de productie teveel te richten op 1 grote afnemer.

In 1999 namen Toon van Nuland, Aat Bac en Ed Drok Delfts Brood over.

>>> http://www.profnews.nl/908228/delfts-brood-groeit-uit-tot-grote-leverancier-lidl

In 2009 kocht Toon van Nuland ( directeur van bakkerij Delfts brood ) de bakkerij van Bakkersland Helmond erbij.

Delfts brood zou in dit klassieke voorbeeld de fatale fout hebben gemaakt 70% van haar omzet onder te brengen bij de Duitse supermarktketen LIDL.

 Deze zou de machtspositie die daardoor ontstond hebben misbruikt door zich niet te houden aan eerder gedane prijsafspraken zodat Delfts Brood noodgedwongen onder de kostprijs te leveren.

Dit leidde in 2013 tot het faillissement van Delfts brood!

>>> http://www.bakkerswereld.nl/Dossiers/Algemeen/2009/3/Directeur-Toon-van-Nuland-over-overname-Bakkersland-Helmond-BAK005200W/

Een verhaal over uitbuiting van personeel door toenemende werkdruk.

Kwaliteitsverlies door steeds kortere afbaktijden te forceren.

Bezuinigingen op schoonmaakkosten die resulteerde in rondlopend ongedierte waaronder kakkerlakken.

Oplopende verliezen door stijgende kosten & lage prijzen afnemers.

De prijzen van brood en gebak zouden overigens in de periode 2006 - 2010 met 22% zijn gestegen.

>>> http://www.supermacht.nl/2013/02/13/brood-leverancier-van-lidl-failliet-over-plofbakkers-minimumbroodprijs-en-gedragscode/

BIOGRAFIE van een geruïneerde bakkerij: http://brood-duif.blogspot.nl/p/2009-delftsbrood.html

TIP: ZEMBLA VIDEO BODEMPRIJZEN EN KILOKNALLERS:

>>> http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/09-01-2014

 

WAT WEEGT ZWAARDER “GEZONDHEID” OF “ECONOMISCH BELANG”?

2014NL020800 overheid - edith schippers vvd - sharon dijkstra pvda

 Het antwoord vinden we terug in de handelswijze van de verantwoordelijke ministers Sharon Dijksma ( PvdA Economische Zaken ) en Edith Schippers ( VVD Gezondheid )!

In het volgende artikel wordt namelijk duidelijk dat “ Economisch Belang” zwaarder weegt dan “Volksgezondheid”.

Beiden zouden namelijk een advies afkomstig van de NVWA ( Nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit ) genegeerd hebben en daarbij ook hebben verzuimd het publiek te waarschuwen betreffende uit Roemenië afkomstig paardenvlees, waar regelmatig de parasieten trichinella en toxoplasma zouden worden aangetroffen!

03-07-2013 Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) negeren het advies van de NVWA (Voedsel en Warenautoriteit ) en verzuimen het publiek te waarschuwen!

Ze zouden er voor het gemak van uit zijn gegaan dat “de consument” dat al wel zou weten?!?

>>> http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/schippers-negeerde-gezondheidsadvies-paardenvlees/?tx_ttnews%5BreturnOffset%5D=0&cHash=656da0fa7c5c500019cd5f4e5ff562ca

>>> http://en.wikipedia.org/wiki/Trichinella

http://nl.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmose

24-05-2013 Het volgende artikel laat zien dat de consumentenbond al eens eerder in opdracht van Economische Zaken een test heeft gedaan met 210 stukken vlees afkomstig van diverse slagerijen en supermarkten, waarbij naar voren kwam dat 40% van het kalfsvlees en 13% van de biefstukken besmet zou zijn met de antibiotica resistente ESBL bacterie!

 Men wijt dit aan overmatig gebruik van antibiotica in de veeteelt.

>>> http://nos.nl/artikel/510175-veel-rundvlees-besmet-met-esbl.html

OPMERKING: Blijkbaar is men er zich niet van bewust dat het probleem met de oprukkende antibiotica resistentie in mens en dier niet alleen ontstaat doordat veehouderijen die overdadig veel antibiotica in het drinkwater toevoegen, maar net zo goed veroorzaakt kan worden door het “krachtvoer” zelf dat door het vee wordt consumeert!

2014NL020900 krachtvoer usa gmo gewassen met antibiotica resistente genen

De VS exporteert namelijk veel krachtvoer naar Europa die gemaakt wordt van GMO gewassen.

Binnen Europa geldt Spanje als land waar de meeste GMO gewassen worden geteeld.

GMO fabrikanten ( waaronder MONSANTO ) brengen namelijk antibiotica resistente genen in hun gewassen aan om deze in een later stadium gemakkelijker als zijnde één van hun GMO producten te kunnen herkennen!

De EC heeft bepaald dat voedsel met > 0,9% GMO moet worden gelabeld als zijn de GMO bevattend.

Merkwaardig genoeg gelden er GEEN regels voor het labelen van GMO krachtvoer voor dierlijke consumptie.

Eveneens GEEN regels voor het labelen van producten afkomstig van vee dat GMO krachtvoer heeft gegeten.

Oftewel…

De Europese regels voor het labelen van GMO producten worden gewoon handig omzeild.

Officieel geeft de EC de bevolkingen van de Europese lidstaten de “KEUS” al dan niet GMO producten te consumeren…

Doch in werkelijkheid wordt de bevolking in de luren gelegd simpelweg door het achterwege laten van regel- en wetgeving die verplicht ook krachtvoer te labelen, evenals producten te labelen die afkomstig zijn van vee dat GMO krachtvoer is toegediend.

Onbewust krijgt de Europese burger op deze wijze meer GMO materiaal binnen dan gedacht!

>>> http://www.dailymail.co.uk/health/article-128312/Can-GM-food-cause-immunity-antibiotics.html

>>> http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/biotechnologie/genetisch-gemodificeerd-voedsel-en-landbouw

>>> http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/genetische-modificatie.aspx

>>> http://europa.eu/legislation_summaries/environment/nature_and_biodiversity/l21170_en.htm

>>> http://anh-europe.org/news/europeans-consuming-gm-animal-feed-unknowingly

>>> http://en.wikipedia.org/wiki/Regulation_of_genetically_modified_organisms_in_the_European_Union

KENNIS IS MACHT!

AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL…

DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL!

LATEN WE HOPEN DAT HET TEGEN DIE TIJD NIET TE LAAT IS!

Wat U hier leest is slechts het TOPJE van de ijsberg…

Zoals u zult zien op de reeds eerder aangegeven support pagina!

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/videos/voeding/voedingsschandalen/

( Momenteel nog in experimentele fase, doch binnenkort verder uitgebreid en overzichtelijker )