Economie zonder fratsen!

Do 24 Juli 2014 09:39 | knight | 3781 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Dit artikel is een update op: “Economie met een vleugje hekserij!”

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/2014/04/06/economie-met-een-vleugje-hekserij/

2014NL150100 economie sneeuwbaleffect werkloosheid 687000 - 15-05-2014 economie krimpt

Dit artikel is voor diegenen, die mede door al die tegenstrijdige flauwekul die de media vandaag de dag uitkramen willen weten waar ze nu precies aan toe zijn.

In het kort: “De economie kun je vergelijken met een sneeuwbal die de helling afrolt.”

Het principe van het sneeuwbal effect, is tweeledig, enerzijds neemt de sneeuwbal naarmate deze steeds verder de helling afrolt in omvang toe ( wordt de schade aan de economie steeds groter ), anderzijds versnelt de sneeuwbal vanwege het toegenomen gewicht, en ja…

Vroeg of laat resulteert dit in een CRASH die zijn weerga niet kent in de geschiedenis.

Het feit dat dit nog niet is gebeurd, is grotendeels toe te schrijven aan eeuwenoude boekhoudkundige fratsen verwerkt in nieuwe rekenmethodes die de Staatssecretariaten en hun Statistiekenbureaus waaronder het CBS, het CPB en Eurostat hanteren teneinde de “aanstaande economische ramp” zoveel mogelijk te verdoezelen.

( Hier kom ik later nog op terug in: “Misplaatst vertrouwen”, een serie artikelen die handelt over de Westerse ( sociale ) infrastructuur die in de schaduw van de crisis systematisch verder wordt afgebroken, met daarin onderwerpen over een crimineel opererende geprivatiseerde ( heel belangrijk om te weten dat het NIET om een staatssysteem handelt ) bankenwereld, een overheid die NIET de belangen van het volk maar van een kleine elite behartigd.

De oorspronkelijke politieke doelstelling “de opbouw van een leefbare infrastructuur” blijkt inmiddels al lang te zijn achterhaald, en heeft steeds meer weg van een “springplank naar een TOPbaan bij multinationals”.

We hoeven maar te kijken naar de nieuwe Financiële TOPman van KPN genaamd Jan Kees de Jager.

Multinationals zijn geen sociale werkgevers maar keiharde zakelijke bedrijven die alleen maar focussen op winstmaximalisatie, en men mag dus aannemen dat zij niet zomaar TOPfuncties uitdelen als daar niet één of andere tegenprestatie tegenover zou staan ( denk aan ontslagversoepeling, achterdeurtjes in regel- en wetgeving waarmee de belasting kan worden verlaagd of omzeild en subsidieregelingen etc. ).

Jan Kees de Jager 2007-2010 Staatssecretaris van Financiën met een salaris van 125.000 euro excl.

2010-2012 Minister van Financiën onder Rutte I met een salaris de 144.000 euro excl.

2014 kandidaat Financieel TOPman bij KPN met een basissalaris van 650.000 euro excl.

>>> http://www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qn/inkomen_staatssecretaris

Tot nu toe heeft bij mijn weten nog niemand kunnen tippen aan “meester oplichter” Gerrit Zalm, die als Minister van Financiën ten tijde van de invoering van de Euro zijn goochelstokje uit de kast haalde en zo’n 10% van het vermogen van de Nederlandse bevolking liet verdwijnen door er een wel zeer nadelige wisselkoers op na te houden, daar ook nog eens voor beloond werd met een TOP-functie bij het genationaliseerde ( kosten 30 miljard ) ABN-AMRO tegen een ( in vergelijking met de Balkenende norm ) wel overdreven royaal salaris van 750.000 euro i.p.v. een gevangenisstraf uit te moeten zitten die in verhouding staat tot deze diefstal!

>>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/abn-amro-hoe-gerrit-zalm-uitzicht-kreeg-op-nog-eens-75-ton

>>> http://www.nuzakelijk.nl/beurs/3064066/alle-reddingsacties-van-staat-sinds-abn-amro.html

De reddingsoperaties van banken en verzekeraars hebben officieel zo’n slordige 46,4 miljard euro gekost, waarvan wordt geclaimd dat inmiddels 17,5 miljard zou zijn terugbetaald, de restschuld komt hiermee op 28,5 miljard euro.

‘k Wil hier overigens wel de kanttekening bij maken dat de bankklanten voor een groot deel opdraaien van de schuldaflossing van de banken aan de Staat, omdat voor veel “diensten” die vroeger gratis waren, sinds de privatisering moet worden betaald, zelfs voor het bankpasje.

Hoewel veel mensen dit als vanzelfsprekend aannemen, is het niettemin te zot voor woorden dat je moet betalen om geld van je eigen rekening af te kunnen halen!

>>> http://nos.nl/artikel/607005-staatssteun-spekt-de-staatskas.html

De privatisering van de “liberalen” kost niet alleen veel werknemers hun baan, maar is tevens de oorzaak van de exorbitante prijsstijgingen ( vooral zorgpremies ), de subsidieregelingen verdoezelen niet alleen de werkelijke kosten van veel producten, maar veroorzaken tevens kwaliteitsverlies ( vooral voedingsindustrie ).

Behalve dat hier werd gefraudeerd met productlabel informatie om hogere winstmarges te realiseren ( goedkoop paardenvlees vermengen met duurdere vleesproducten ( even buiten beschouwing gelaten of dit paardenvlees wel geschikt was voor consumptie, aangezien veel paarden uit de paardenrensport afkomstig zijn en mogelijk volgespoten met oppepmiddelen om beter te presteren, of als proefdier zijn misbruikt in een farmaceutisch laboratorium.

Schuwde men er zelfs niet voor opzettelijk bedorven vleesproducten te mengen met verse vleesproducten ( de meesten zullen er wanneer het slechts sporadisch een keer gebeurt waarschijnlijk weinig van merken, maar diegenen bij wie het immuunsysteem reeds is verzwakt kan er behoorlijk ziek van worden en zelfs sterven ).

Subsidieregelingen worden betaald met belastinggeld en dragen bij aan een stijgende staatsschuld!

Daar bovenop komt dat de (r)overheid zich met regelmaat schuldig maakt aan pensioenroof.

Afijn…

De laatste cijfers die bestuursvoorzitter Bruno Bruins van het CBS presenteerde, voorspellen niet veel goeds.

2013 Het aantal WW-uitkeringen bedroeg 613.000, een toename met maar liefst 22% t.o.v. 2012.

De totale kosten voor 1,4 miljoen uitkeringsgerechtigden ( 956.400 arbeidsongeschiktheidsuitkering of ziektewetuitkering en 437.700 WW-uitkering ) zo’n slordige 21,4 miljard euro.

Het CBS geeft in dit artikel openlijk toe dat de werkloosheid stijgt en meer mensen aankloppen voor een WW-uitkering.

De 613.000 WW-uitkeringen waarvan sprake is betreft het aantal toegekende uitkeringen, het aantal aanvragen voor een WW-uitkering lag met 713.000 WW aanvragen ( +17% ) een beduidend stuk hoger.

Het aantal lopende WW-uitkeringen bedroeg 437.700, een toename van maar liefst +29% t.o.v. 2012 ).

Het aantal ontslagaanvragen door werkgevers via de zogenaamde UWV-route ( gedwongen ontslagen zonder instemming van de werknemer ) steeg met +27% naar 70.000.

14-04-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3751244/uwv-verstrekt-recordaantal-nieuwe-ww-uitkeringen.html

Het UWV geeft overigens verder aan, eind 2014 zo’n 750.000 WW aanvragen te moeten verwerken waarbij 485.000 WW-uitkeringen zullen worden verstrekt en bovendien dat zij zelf voor 489 miljoen moet bezuinigingen.

In februari 2014 gaf het UWV aan GEEN herstel te zien in de werkgelegenheid, eerder een krimp met 66.000.

Claimde daarbij opmerkelijk genoeg een “toename” van het aantal vacatures met 80.000 tot 700.000?!?

( Ik kom hier later nog vluchtig op terug! )

Afgaande op de uitspraak van het UWV dat er in 2013 niet minder dan 143.000 banen van de arbeidsmarkt zijn verdwenen, mag je wel stellen dat 2013 een rampjaar is geweest!

03-02-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3691459/uwv-verwacht-geen-herstel-werkgelegenheid.html

2014NL150200 hervormingen uwv 2010 - 2015

Een maand later gaf het UWV trots als een pauw te kennen dat steeds meer mensen gebruik maken van de UWV website Werk.nl, waarbij zij aangaven dat de “dienstverlening” via die site inmiddels is gegroeid naar 85%.

31-03-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3738131/forse-groei-uwv-site-werknl.html

‘k Heb overigens nogal wat problemen met het woord “dienstverlening”!

De website is regelmatig onbereikbaar, de aangeboden vacatures passen slecht bij de cv’s, de website wordt bovendien slecht bijgehouden gezien er vacatures op staan die al maanden oud zijn, en ze durven je zelfs correspondentie te sturen in één of andere buitenlandse taal zoals het Pools, verder is sprake van willekeur als het erom gaat wie er een cursus krijgt en wat voor cursus dat is en of die überhaupt wel aansluit op je werkervaring.

Om maar te zwijgen van de kosten om Werk.nl aan de praat te houden, vanaf 2002 is het UWV namelijk zo’n 250 miljoen kwijt op jaarbasis aan automatiseringskosten ( aanpassingen voor nieuwe toepassingen, antivirus- en anti hack beveiligingen, onderhoud, updates en upgrades etc. ), inmiddels opgelopen naar meer dan 3 miljard euro!

Of het aantal mensen dat op straat wordt gezet vanwege dit soort automatiseringsprojecten.

02-08-2013 >>> http://www.nu.nl/economie/3540937/uwv-geeft-drie-miljard-ict.html

De hierboven omschreven problematiek komt overigens goed naar voren in een enquête die Kassa heeft gehouden.

De website Werk.nl kreeg van de geënquêteerden gemiddeld een 2.7.

Een afstraffing die duidelijk de frustratie van de gebruikers weerspiegelt.

Erg “geruststellend” voor diegenen die op het punt staan hun baan te verliezen in de huidige alsmaar vrolijk door denderende economische crisis ( een uitkering aanvragen gaat overigens tegenwoordig ook via deze website )!

13-04-2013 >>> http://www.nu.nl/economie/3397226/ontevredenheid-uwv-site-werknl.html

We herinneren ons vast nog wel de “BULGAARSE FRAUDE” met de Nederlandse subsidies en uitkeringen, hetgeen volgens Europees Commissaris Justitie en Mensenrechten Viviane Reding GEEN Europees maar een Nationaal probleem zou zijn dat Nederland ZELF maar moest oplossen.

>>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3443116/2013/05/17/Bulgaren-fraude-is-geen-Europees-maar-Nederlands-probleem.dhtml

De totale schade wordt geschat op minimaal 95 miljoen euro, de Nederlandse belastingbetalers draaien daarvoor op!

>>> http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie/cv-en-sollicitatiebrief/curriculum-vitae-frans-weekers-staatssecretaris-van-financiën

2014NL150300 Europese Unie - Verdrag van Schengen - Gilles de Kerchove chef anti terrorisme Europa

Een klassiek voorbeeld dat het functioneren van de Europese Unie weergeeft.

Haantje de voorste als lidstaten MILJARDEN aan “lidmaatschapsgeld” moeten afdragen, doch laat het meteen al afweten wanneer Europese verdragen problemen veroorzaken, i.p.v. gezamenlijk het probleem aan te pakken.

In dit geval wordt het probleem o.a. veroorzaakt door het “Verdrag van Schengen” en diverse “Europese richtlijnen” die o.a. de arbeidsmigratie en het asielbeleid bepalen.

Niet alleen wordt het voornamelijk Oost-Europese criminele bendes gemakkelijker gemaakt om zich ongehinderd binnen de Europese Unie te verplaatsen om deze naar believen te plunderen.

Maar gezien het feit dat de meeste Europese lidstaten inmiddels een “Anti Terrorisme Beleid” voeren, is het ( zeker in tijden van bezuinigingen ) op zijn minst opmerkelijk te noemen dat NIEMAND zich druk schijnt te maken over het verhoogde risico van een mogelijke “terroristische Aanslag” vanwege een gebrekkige controle van de buitengrenzen en / of de instroom van “asielzoekers en vluchtelingen” ( waarvan velen zonder geldige identiteitsbewijzen ) uit de door “terroristen beheerste gebieden” in met name het Midden-Oosten en Afrika met zich meebrengt.

 

Nederland krijgt zelfs een schouderklopje van Gilles de Kerchove ( De Europese Anti-Terrorisme Coördinator ).

>>> https://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/100211%20CV.pdf

Hij meent zowaar dat de moorden op Pim Fortuyn en Theo Van Gogh de Nederlandse overheid zou hebben wakker geschud aangaande een “jihadgevaar”?!?

De moord op Pim Fortuyn was immers te wijten aan een klimaat van onverdraagzaamheid dat door politici en media in binnen- en buitenland werd opgewekt en aangewakkerd, waarbij GL activist Volkert van de Graaf als wapen werd gebruikt ( ‘k geloof namelijk niet dat dit het werk is geweest van een enkeling, de voorbereidingen voor zo’n laffe executie duiden op betrokkenheid van meerdere personen, zeer waarschijnlijk binnen de politieke kringen ).

>>> http://www.nu.nl/binnenland/3812406/nederland-al-vroeg-bewust-van-jihadgevaar.html

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn

Hij claimt overigens ook dat de bemoeienissen in Syrië nieuwe terroristische dreigingen voor Europa vormen.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik NIET geloof in dat “anti terrorisme” gezeik.

Als er al sprake zou zijn van een “Verhoogd Risico van Terroristische Aanslagen”, komt dat simpelweg vanwege de “samenwerking” met de “Amerikaanse overheid” die met hun afgekondigde “War on Terror” programma, hetgeen niets anders is dan een truc die enerzijds bedoeld is om de productie van de olieproducerende landen onder controle te brengen en anderzijds een poging om de economie door het opvoeren van de wapenindustrie zodanig op te krikken dat deze in staat is uit eigen beweging verder op te krabbelen.

Zoals ik de “War on Terror” zie, wordt deze term onrechtmatig misbruikt om volkerenmoord te goed te praten!

Eventuele bewijzen die deze “WoT” rechtvaardigen ontbreken!

Wat achter blijft zijn de talloze lichamen van onschuldige burgers die het leven lieten in deze genocide!

Dit DRAMA wordt bovendien versterkt door de inzet van op afstand bestuurbare “vliegende drones” die de “drone operators” het onwerkelijke gevoel geven een geavanceerd computer schietspel uit te mogen testen, wellicht zijn zij zich niet eens bewust van het feit dat wanneer ze de vuur knop indrukken echte levens worden gewist!

Ahummm… Terug naar het UWV:

Wellicht herinneren we ons ook nog de “geruststellende woorden” van Lodewijk Asscher ( SoZa ) in augustus 2013, toen hij aangaf dat de problemen met Werk.nl nog zeker tot in 2015 zullen voortduren, of zijn “genereuze aanbod” om 130 werkloze jongeren aan een baan te willen helpen bij het UWV.

Fraaie woorden om de asociale wijze waarop ouderen worden afgedankt tijdens een proces van onverantwoorde bezuinigingen en vervangen door goedkopere jonge werkslaven op liberaal waardige wijze te omschrijven.

Het UWV heeft namelijk tot 2018 de tijd om voor 489.000 miljoen euro te bezuinigen.

22-08-2013 >>> http://www.nu.nl/economie/3556785/tot-in-2015-problemen-werknl.html

15-04-2013 >>> http://www.nu.nl/binnenland/3398161/uwv-schrapt-komende-jaren-duizenden-banen.html

Dat ( zoals het UWV claimt ) de “online dienstverlening” toeneemt is overigens alleen te wijten aan het feit dat alle vormen waarbij sprake is van persoonlijk contact worden afgebroken, waardoor men geen andere keus heeft!

De wijze waarop overheden ALLES aan het internet koppelen tart overigens elke vorm van logica en gezond verstand, en wordt omschreven in mijn artikel: “De dag dat het internet uitvalt!” ( dat echter vanwege toenemende vlagen van depressiviteit mijnerzijds intussen aardig wat vertraging heeft opgelopen, waarvoor mijn excuses ).

2014NL150400 2014 1e kw -114000 banen tov 1e kw 2013 - werk nl onbereikbaar

ONLINE DIENSTVERLENING?!?

WTF…

 

Was het eigenlijk al iemand opgevallen dat het UWV de laatste jaren “BULDOGS” in dienst heeft?

Geen kwijlende honden, maar van die “breed geschouderde gorilla’s” die je zowat een hartinfarct bezorgen wanneer ze ineens in je nek staan te hijgen op het moment dat je onbewust je stem verheft vanwege zo’n verrekte bureaucraat die het stomweg vertikt je te woord te staan en je steeds opnieuw van het kastje naar de muur probeert te sturen?

Steeds meer UWV kantoren sluiten de deuren.

Oftewel bij het UWV zelf staan eveneens 1.000-en banen op de tocht.

Het UWV gaf het zelf al aan: “Steeds MEER werk met steeds MINDER mensen!

Minder personeel dat dezelfde hoeveelheid werk moet verzetten betekend concreet stress.

Als dit personeel ook nog eens constant voor z’n baan moet vrezen.

Lijkt het mij redelijk aan te nemen dat dit ten koste gaat van de toch al afnemende kwaliteit van de dienstverlening!

De onmenselijke focus op “efficiëntie” en “flexibiliteit” hebben “de economie” op hol doen slaan!

Krantenkoppen vol met “Ziekteverzuim door stress fors gestegen!

Maarruhhh… Hadden we dit echt niet zien aankomen?

Volgens ArboNed zou 10% van de 4,6 miljoen geregistreerde verzuimdagen in de 1e helft van 2014 te wijten zijn aan stress, ofwel 8x zoveel t.o.v. 2009, en de kosten worden geschat op 800 miljoen euro.

Dit DRAMA vertaalt zich vroeg of laat in verdere STIJGINGEN van de ZORGPREMIE!

17-06-2014 http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22865790/__Ziekteverzuim_door_stress_fors_gestegen__.html

Het CBS claimt overigens een daling van het ziekteverzuim, doch legt zelf al een verband met de “Wet Verbetering Poortwachter 2002” die werkgevers verantwoordelijk maakt voor ziekteverzuim en re-integratie werknemers.

Zieke werknemers worden daardoor sneller door bedrijfs- Arbo artsen gezond verklaard en aan het werk gezet.

>>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-4047-wm.htm

 

Afijn, we zijn inmiddels alweer een maand verder en het wordt steeds duidelijker hoe fragiel de Nederlandse economie is, deze zou in het 1e kwartaal met 1,5% zijn gekrompen t.o.v. het 4e kwartaal van 2013.

Als oorzaak claimt men het zachte weer en het lagere gasverbruik.

De productie wordt steeds meer overgenomen door “uitzendkrachten”, nodeloos te zeggen dat dit geen toekomstperspectief biedt, en de werkloosheid nam dan ook met 3.000 toe tot 687.000.

15-05-2014 >>> http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3655514/2014/05/15/Zacht-weer-veroorzaakt-forse-krimp-Nederlandse-economie.dhtml

Een maand later claimt het CBS 673.000 werklozen, ofwel een daling met 14.000.

Het aantal WW-uitkeringen is in het 4e kwartaal van 2013 echter met 27.000 toegenomen.

Voor geheel 2013 claimt het CBS een toename van het aantal WW-uitkeringen met maar liefst 96.000.

19-06-2014 >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/korte-termijn-ontw/2006-arbeidsmarkt-vv-werkloosheid-art.htm

2014NL150500 Goochelen met economische cijfers

Update goochelen met cijfers:

Al spreken de officiële werkloosheidcijfers in juni over 673.000 werklozen…

Neem maar van mij aan dat het werkelijke aantal vele malen hoger ligt.

Zo worden werklozen die via het UWV een cursus volgen NIET meegerekend bij het aantal werklozen.

Evenmin diegenen die door de gemeentes worden gedwongen voor behoud van uitkering werk te accepteren dat voorheen gedaan werd door een vaste medewerker voor een normaal loon.

Tsja en uiteraard ook niet de steeds groter wordende groep mensen waarvan de WW-periode is afgelopen, het UWV bij voorbaat al aangeeft NIETS voor ze te kunnen betekenen, en zich uit de arbeidsmarkt terugtrekken daarbij interend op hun spaargeld, hopend op de dag dat de mensheid zich begint te realiseren te zijn opgelicht door haar eigen overheid!

Voor de twijfelaars onder u, die menen dat het allemaal wel meevalt met de economie.

Wil ik U erop wijzen dat het CBS sinds juni 2014 een nieuwe richtlijn hanteert om de economie te berekenen.

Onderstaand voorbeeld laat zien hoe een verschil van slechts 0,8% een wereld van verschil maken als het erom gaat wel of niet te voldoen aan de Europese norm van 3% die de stabiliteit van de euro moest garanderen.

CITAAT 1: “Voor het eerst raming volgens nieuwe internationale richtlijnen”

Deze methode laat niettemin ook een vacature afname zien van 21.000 over het 1e kwartaal van 2014.

CITAAT 2: “Tweede raming economische groei eerste kwartaal 2014”

Dit deel laat duidelijk het verschil zien tussen de ramingen met de oude methode die een krimp aangaf van 1,4%, en de ramingen met de nieuwe methode die spreken van een krimp van slechts o,6%.

25-06-2014 >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-804-pb.htm

Het gaat overigens helemaal niet zo goed met het UWV, ze zijn nagenoeg bankroet.

Verwachtte het UWV in 2013 nog een tekort van 5,4 miljard, verwacht het UWV voor 2014 een tekort van 8,8 miljard.

CITAAT 3: “Door het economisch herstel maken dit jaar minder mensen gebruik van de WW-uitkering dan eerder werd verwacht. “

“Economisch herstel”?!? Lazen we eerder niet een krimp van 1,5% in het 1e kwartaal van 2014?

Het enige “herstel” vloeit immers voort uit creatief boekhouden op Europees niveau, namelijk de herberekening met de nieuwe rekenmethode die een krimp van 1,4% wist om te toveren in een krimp van slechts 0,6%!

Citaten van het type 3 kunnen me soms echt pissig maken, lees verder bij: “Raar maar Waar!

01-07-2013 >>>> http://www.nu.nl/economie/3514903/uwv-verwacht-tekort-van-54-miljard-euro.html

>>> 01-07-2014 http://www.uwv.nl/OverUWV/perscentrum/persberichten/2014/Juninota_2014_uitkeringslasten_WW_stijgen_minder_hard.aspx

2014NL150600 werkloos geen uitkering geen kans op werk schone schijn sociale dienst

RAAR MAAR WAAR!

Als uw WW-uitkering stopt is de kans groot dat U wordt uitgeschreven als werkzoekende?

Mijn advies is dan ook om dit even te controleren en als dit het geval mocht zijn, laat je dan terug inschrijven.

Zelfs al geeft men bij het UWV aan niets voor je kunnen betekenen!

Het is namelijk één van de boekhoudkundige fratsen waarmee de werkloosheidscijfers worden gemanipuleerd!

Veel mensen kampen met tijdnood…

Hebben vaak als aanvulling op hun slecht betaalde parttime baantje(s) met steeds slechter wordende arbeidsvoorwaarden, een summiere aanvulling van de WW in de orde van een euro of zo…

Weinig mensen schijnen zich ervan bewust te zijn dat voor veel mensen deze ene luizige euro de drempel wegneemt om de uitbuiting door het bedrijfsleven te tolereren, simpelweg omdat het de enige manier is om de tijdsduur van de WW-periode zodanig op te rekken dat geen beroep hoeft te worden gedaan op de Sociale Dienst, en de daarmee gepaard gaande vernederingen te moeten slikken.

Één van die vernederingen betreft het moeten toestaan hoe “controleurs” je persoonlijke levenssfeer binnendringen om een huiszoeking te doen, waardoor je meteen al voor de buitenwereld als een crimineel te kijk wordt gezet.

Zou ik even in uw koelkast mogen kijken?

Juwelen en geld zullen ze er waarschijnlijk niet aantreffen, maar een volle koelkast kan wel de indruk wekken dat er wordt gefraudeerd met de uitkering?!?

>>> http://www.werklozenbond.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=67

Wettelijk gezien moet de desbetreffende overheidsinstantie vooraf toestemming vragen?!?

>>> http://www.vanschaikadvocatuur.nl/uw-advocaat-voor/sociale-zekerheid/onaangekondigd-huisbezoek.htm

’t Hoort zich aan alsof je ook maar enige inbreng hebt, want vanuit de praktijk komt regelmatig naar voren dat mensen gewoon op hun uitkering worden gekort als ze geen gehoor geven aan dit “verzoek”!

Als je alles op een rijtje wilt zetten –>

Hoort het zich aan als een stuk uit een theater bedoeld als zijnde volksvermaak…

Niettemin heeft datgeen wat ik hier probeer te omschrijven een dramatische impact op veel Nederlandse gezinnen.

Een overheidsbeleid dat erop gericht lijkt te zijn diegenen die tot nu toe uit de klauwen van de door de overheid en banken gecreëerde schuldeneconomie te blijven, alsnog op de knieën te dwingen en in deze waanzin te assimileren.

Een beleid waarbij werknemers zowel van hun baan als van hun opgebouwde vermogens worden beroofd ( ook de pensioenen zullen de dans niet ontspringen vanwege toenemende beleggingsrisico’s )!

--> Is het nodig om een stapje terug te doen in de tijd.

De “Liberalen” brachten hun gedachtegoed betreffende een “globale vrije markt” ten uitvoer, en dat ging gepaard met de uitverkoop van “Staatsbedrijven- en diensten”, die volgens de “Liberalen” een verstorend effect zouden hebben op hun definitie van een “vrije markt economie”.

De “Liberalen” brachten hun gedachtegoed betreffende een “globale vrije markt” ten uitvoer, en dat ging gepaard met de uitverkoop van “Staatsbedrijven- en diensten”, die volgens de “Liberalen” een verstorend effect zouden hebben op hun definitie van een “vrije markt economie”.

De privatisering van Staatsbedrijven- en diensten was de 1e stap in een proces van massale ontslaggolven die het nieuwe VOC-tijdperk van uitbuiting en slavernij inluidde.

De termen “EFFICIËNTIE” en “FLEXIBILITEIT” worden bij deze misbruikt om het uiterste uit de werknemers te persen.

Of het ontstaan van de hypotheekcrisis / economische crisis toevallig zo uitkwam…

Of het gevolg is van jarenlange weldoordachte planning ( doelende op de geheime bijeenkomsten van ’s werelds “TOP figuren” binnen de G7 ( G8 met Rusland ), G20 en tenslotte de Bilderberg Groep, valt moeilijk te bewijzen, doch wat WEL met zekerheid kan worden gezegd is dat met deze crisis de 2e stap is gezet naar het nieuwe VOC-tijdperk.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/31e_jaarlijkse_conferentie_van_de_G8

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Groep_van_20

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie

Massaontslagen tijdens de privatisering van Staatsbedrijven- en diensten.

Massaontslagen dankzij de versoepeling van het ontslagrecht.

Massaontslagen vanwege overheidsbezuinigingen.

Massaontslagen dankzij arbeidsmigratie vanuit Oost-Europa.

Massaontslagen dankzij de vele faillissementen.

Als je de cijfertjes van de overheid en het CBS mag geloven valt het allemaal nog wel mee.

In mijn 1e deel gaf ik reeds aan dat de positieve invloeden voortvloeiden uit de nieuwe rekenmethode die de Europese Unie aan haar lidstaten heeft opgelegd, een methode waarin onderzoekskosten en aanschaf van militair materieel als inkomsten mogen worden opgeteld, evenals inkomsten verkregen uit “de bestrijding van” criminele activiteiten waaronder drugshandel- en prostitutie.

FEITEN:

De economie draait zowat volledig op de export en wordt zwaar gesubsidieerd.

Officieel staan 687.000 mensen als zijnde werkloos geregistreerd.

Als we kijken hoe het de “vrije markt” van de “liberalen” is vergaan…

Kunnen we alleen maar constateren dat het een hoop corruptie en fraude teweeg heeft gebracht, de criminaliteit vanuit Oost-Europa is toegenomen en professioneler opgezet en de dienstverlening tussen burger en overheid, zowel als de infra- en sociale structuur zijn zowat om zeep gebracht.

Diegenen die de verleidingen van het “gemakkelijk” geld lenen wisten te weerstaan, worden nu in hun rol als werknemer van hun baan beroofd, gedwongen op hun spaargeld in te teren en daarna als “parasieten en criminelen” afgeschilderd terwijl ze alsnog in de schuldeneconomie worden geassimileerd, terwijl diegenen die de crisis hebben veroorzaakt, en ook nu nog in stand houden, blijven schot blijven.

Geen FABEL maar BITTTERE ERNST!

We zitten ZELF namelijk in een vergelijkbare situatie!

2014NL150700 werkloos geen uitkering en geen kans op werk

Werkloos…

Hoewel we de WW-periode nog een tijd lang hebben weten te rekken met parttime baantjes, is daar nu ook een eind aan gekomen en moeten we noodgedwongen op ons spaargeld interen.

Aangezien het eind van de crisis nog lang niet in zicht is, en de waanzin van de overheden steeds groteskere vormen aanneemt, zien we ons over enkele jaren gedwongen de vernederingen voortvloeiende uit de aanvraag van een Sociale Dienst uitkering te moeten laten welgevallen!

Om nog even terug te komen op de claim van het UWV dat er in 2014 +80.000 vacatures bij zouden komen, hetgeen niet anders kan worden geïnterpreteerd als zijnde een transparante leugen!

Niet alleen liet 2013 t.o.v. 2012 een daling van het aantal vacatures zien met 114.000, maar werd deze daling ook in het 1e kwartaal van 2014 voortgezet waarbij 21.000 banen verloren gingen.

De economie geeft geen enkel teken van herstel, dat het CBS een lichte stijging claimt is te wijten aan de in juni van dit jaar ingevoerde nieuwe rekenmethode.

De consument blijft somber gestemd over de economie en de werkloosheid zou inmiddels op 8,6% zitten!

16-07-2014 >>> http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3690252/2014/07/16/Consument-opeens-weer-somberder-over-economie.dhtml

Is het U eigenlijk opgevallen dat wanneer je solliciteert en wordt afgewezen omdat men claimt “een geschiktere kandidaat te hebben gevonden”, je een tijdje later exact dezelfde vacature tegenkomt?

Niet om het één of ander, maar ik krijg toch sterk de indruk dat bedrijven en uitzendbureaus steeds creatiever worden als het erop aankomt een graai te doen in de vele subsidiepotten die “de overheid” van tijd tot tijd beschikbaar stelt met de bedoeling om mensen aan werk te helpen.

Eenieder met een beetje gezond verstand had aan kunnen zien komen dat subsidies die eigenlijk bedoeld zijn om de werkgelegenheid te stimuleren, door bedrijven worden misbruikt om hun vaste personeel te vervangen door jongere en goedkopere werkslaven.

Met dit “stuivertje wisselen” is de economie niet gebaat, het zadelt de overheid op met extra staatsschulden zowel in de vorm van verstrekte subsidies als uitkeringen, biedt het personeel geen vooruitzichten, en schaadt bovendien het laatste restje vertrouwen van de burger in de economie zowel als dat het de visie versterkt met een onbekwame overheid te maken te hebben!

‘k erger me bovendien flink aan de steeds onmenselijker wordende eisen waaraan sollicitanten moeten voldoen.

Die “psychopaten” in Den Haag en Brussel hebben de arbeidsmarkt en de economie goed verziekt!

De combinatie schulden economie, vrije markt en kapitalisme is het recept voor een globale catastrofe!

‘k Heb overigens niet bepaald de indruk dat diegenen die zich hebben overgegeven aan de schuldeneconomie ( een economie die door de overheid in samenwerking met de geprivatiseerde banken is uitgebouwd tot een lucratief winstgevend systeem waarbij uit leningen en hypotheken verkregen schuldbewijzen worden verhandelt ) zich ook maar enigszins realiseren dat die leningen en hypotheken die zij bij de banken zijn aangegaan, en het hen mogelijk hebben gemaakt jarenlang boven hun stand te leven…

( Even het oneerlijke belastingvoordeel “hypotheekrenteaftrek” buiten beschouwing gelaten, en de oneerlijke wijze waarop huurders bovendien opdraaien voor dit belastingvoordeel aan “woningbezitters” in de vorm van buiten proporties gestegen woningprijzen en daaraan gekoppelde huurverhogingen! )

Hen in feite MEDEPLICHTIG maken inzake het door banken ONRECHTMATIG BESCHIKBAAR STELLEN van vermogens waarover zij NIET ZELF BESCHIKKEN, zijnde een ronduit criminele constructie waarbij banken het bij hen geparkeerde particuliere vermogen misbruiken door dit als onderpand te gebruiken bij het verstrekken van de leningen en / of hypotheken, terwijl bovendien gebruik wordt gemaakt van een nog krankzinnigere “hefboomconstructie” die dit drama met een onvoorstelbare factor opkrikt!

Laat staan dat zij zich bewust zijn van de eveneens criminele wijze waarop “de overheid” zich uiteindelijk garant stelde om spaartegoeden tot 100.000 euro af te dekken met belastinggeld, zowel als het direct garant staan voor miljardenleningen aan de financiële sector die onder het liberale beleid zijn geprivatiseerd en waarbij tevens werd verzuimd toezicht uit te oefenen waardoor de financiële sector op hol sloeg en de Nederlandse Staatsburgers jarenlang onmenselijke bezuinigingen en belastingverhogingen hebben moeten slikken die de infrastructuur van de samenleving ontwrichten en de koopkracht onttrekken.

De overheid heeft tot taak te investeren in de infrastructuur van het eigen land, doch in plaats daarvan breekt zij de infrastructuur in eigen land gestaag verder af en gedraagt zij zich als een geldschieter voor particuliere bedrijven, banken en buitenlandse projecten.

Afijn…

‘k Geloof ook niet dat er veel mensen zijn die beseffen hoe het diegenen vergaat die voor 1 kolere euro de vernederingen en de uitbuiting van overheden en bedrijfsleven blijven tolereren.

Hoe één simpele euro kan voorkomen dat je uit die krankzinnige schuldeneconomie kunt blijven!

Zeker als je beseft dat steeds meer gezinnen die zich wel in deze schuldeneconomie hebben laten zuigen, inmiddels “onder water” zijn komen te staan doordat zij kampen met steeds verder oplopende hypotheekschulden en de angst dat banken hun woning verkopen waardoor zij met een aanzienlijke restschuld op straat worden gezet.

Alsof die “krankzinnigen” in Den Haag al niet genoeg schade hebben aangericht, sporen zij de pensioenfondsbeheerders ( die zelf al behoorlijk hebben zitten gokken met de pensioenfondsen ) aan tot het nemen van steeds hogere risico’s.

We herinneren ons vast wel “de fabel van de pensioengaten” die opgevuld moesten worden middels premieverhogingen, terwijl de overheid tegelijkertijd de toegang tot de pensioenen steeds verder saboteert, door de eisen om in aanmerking te komen voor zo’n uitkering steeds verder op te krikken, zoals de verhoogde leeftijdsgrens.

2014NL150800 demonstratie stop bezuinigingen

De arbeidsmarkt is inmiddels oververzadigd.

De koopkracht zakt steeds verder onderuit.

Faillissementen zijn eerder regel dan uitzondering!

De oplossing voor de crisis bestaat in de toepassing van dubieuze creatieve boekhoudkundige trucs.

De werklozen die zijn uitgetrokken, spreken noodgedwongen hun spaargeld aan.

Het enige wat hun nog rest zijn gevoelens van FRUSTRATIE en MACHTELOZE WOEDE!

Voortvloeiende uit het LIBERALE WANBELEID van “de overheid”!

Wist u dat veel uitzendbureaus niet eens de mogelijkheid bieden pensioen op te bouwen?

Voor de meeste uitzendbureaus geldt tevens dat je tenminste 26 weken gewerkt moet hebben voor dezelfde werkgever in de “flexbranche”, en dat is op zich al een wonder als je dat tegenwoordig nog voor elkaar krijgt!

Mocht het je toch lukken, betaald het uitzendbureau slechts 2,6% pensioenpremie.

Na 52 weken basispensioen kom je dan in de zogenaamde plus pensioen terecht.

In 2013 kwam 1/3 deel van de pensioenpremie voor eigen rekening en werd 1,8 – 6,4% ingehouden op je “salaris”!

>>> http://www.loonwijzer.nl/home/arbeidsvoorwaarden/uitzendwerk

TIP 1: Het SNCU voor klachten in de uitzendbranche!

>>> http://www.sncu.nl/nl/uitzendkracht

TIP 2: Reacties pensioenakkoord uitzendbranche erg leerzaam!

>>> http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/branches/uitzendkrachten/nieuws/622323-pensioenakkoord-uitzendbranche/

 

RADAR zou een enquête hebben gehouden waarin de website Werk.nl van het UWV door de gebruikers werd afgestraft met een 2.7, terwijl het UWV in een zelf gehouden enquête een 6 zou hebben gescoord?!?

We weten allemaal hoe dat gaat als een slager zijn eigen vlees keurt!

Over slagers gesproken…

“De slager waar wij vroeger ( lees betere tijden ) naar toe gingen, besloot zijn salades aan te lengen met mayonaise.

Toen we hem daarop aanspraken, gaf hij als antwoord: “De salade is met die mayo een stuk smeuïger en lekkerder!”.

We besloten daarop dat de slager zijn salades ZELF maar op moet eten.

Moraal van het verhaal: “

15-12-2012 >>> http://www.nu.nl/internet/2983760/uwv-site-werknl-werkt-slecht.html

02-07-2013 >>> http://www.nu.nl/economie/3515994/uwv-moet-stoppen-met-sancties-uitkeringsgerechtigden.html

31-03-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3738131/forse-groei-uwv-site-werknl.html

Bedrijven focussen teveel op winstgevendheid!

Menen dit alleen te kunnen realiseren door steeds verder te bezuinigen op loonkosten, doch snijden zich daarmee zelf in de vingers, doordat zij vergeten dat werknemers een groot deel van de consumptie voor hun rekening nemen, en dat het ontslag en de daarmee gepaard gaande inkomstenderving de ontslagen werknemer dwingt haar / zijn consumptiepatroon drastisch aan te passen / omlaag te brengen.

Ook de overheid snijd zichzelf in de vingers!

In de 1e plaats doordat zij een beleid voert dat het bedrijven steeds gemakkelijker maakt personeel te ontslaan, hetgeen de overheid zelf met aanvragen voor uitkeringen opzadelt en inkomstenderving van bedrijven zowel als consumenten.

In de 2e plaats vanwege het gevoerde beleid dat is gebaseerd op onbezonnen bezuinigingen en belastingverhogingen teneinde de overheidstekorten terug te willen dringen en inkomstenderving op te vangen, die echter averechts werkt en de symptomen onder punt 1 ( minder koopkracht, minder consumptie, meer ontslagen ) versterken.

Terwijl de bezuinigingen de sociale infrastructuur afbreken, de dienstverlening van de overheid naar de burger ondermijnt en bovendien de werkloosheid bevordert.

Zorgen de belastingverhogingen voor een verdere daling van de koopkracht van de burger, die als reactie daarop haar consumptiepatroon continue neerwaarts bij blijft stellen en een afwachtende houding aanneemt, waardoor de inkomsten van de overheid steeds verder afnemen.

De jarenlange bezuinigingen en belastingverhogingen breken de economie af!

Met meer koopkracht en echte banen komen we uit de crisis, aldus financieel geograaf Ewald Engelen!

TIP 2e video: >>> http://www.koopkrachtenechtebanen.nl/waarom-actie/

Doorgeslagen flexibilisering:

Het bedrijfsleven maakt zich schuldig aan uitbuiting en oplichting van de “oproepkrachten”!

Veel mensen werken jaren achtereen met 0-uren contracten of min- max contracten.

Op zijn zachtst gezegd “KOLERE” als je slechts 1 dag tevoren te horen krijgt of je al dan niet mag komen werken.

Ben je ziek of ga je met vakantie kun je bovendien naar je geld fluiten!

Een aantal reacties uit diverse bedrijfstakken spreekt boekdelen…

PURE OPLICHTING!

>>> http://www.fnv.nl/artikelen/Uitbuiting_en_oplichting_oproepkrachten/

Echt “KUT” wordt het overigens pas wanneer een uitzendbureau je in een “weekrooster” indeelt en je vraagt dit rooster te bevestigen, zodat het uitzendbureau zekerheid heeft dat je op die dagen beschikbaar bent.

Een eenzijdige bevestiging die teleur stelt wanneer je op de dag dat je volgens het rooster zou moeten werken…

Enkele uren voor aanvang wordt afgebeld, want er zou onvoldoende werk zijn!

2014NL150900 schijnzelfstandigeneen  falende markt en de schuldenberg

De schijnzelfstandigen:

Als oud vuil worden behandeld door werkgevers, ingeruild voor uitzendkrachten en flexwerkers!

Een artikel uit de bouwwereld, alwaar 53% van de bouwvakkers aangeeft dat de afgelopen 4 jaar steeds meer vaste medewerkers zijn vervangen door flexwerkers (Polen, Turken, Portugezen, Roemenen, Bulgaren en Hongaren ) met lagere lonen en nog slechtere arbeidsvoorwaarden!

Van de 1.500 ondervraagde bouwvakkers gaf 22% aan te zijn ontslagen via een “flexconstructie”.

10.000-en bouwvakkers zitten nu dus thuis en hun kennis ebt langzaam weg!

Tevens een interessant verhaal over ZZP’ers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenopbouw of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering want die zijn gewoon onbetaalbaar!

25-04-2013 >>> http://www.fnvbouw.nl/nieuws/Pages/Helft_bouwvakkers_ziet_vast_personeel_verdwijnen_voor_flexwerkers_2741.aspx

>>> http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3431641/2013/04/25/Bouwvakkers-in-het-nauw-Het-is-gewoon-uitbuiting.dhtml

 

TIP 1: Schijnzelfstandigen in de bouw.

25-04-2013 >>> http://nos.nl/video/499438-steeds-meer-schijnzelfstandigheden-in-bouw.html

TIP 2: Werkgevers steeds creatiever met “flexcontracten”!

28-06-2013 >>> http://nos.nl/audio/523354-werkgevers-creatief-met-flexcontracten.html

TIP 3: De stekker uit het UWV.

Het volgende geluidsfragment zal u ongetwijfeld de ogen openen!

11-03-2010 >>> http://nos.nl/audio/143203-gevolgen-uwvtekort-dramatisch.html

TIP 4: De pensioenroof:

Op deze website wordt ZEER GEDETAILLEERD voorzien van praktijkvoorbeelden uitgelegd op welke wijze de Nederlandse pensioenen worden geplunderd (voorproefje )!

>>> http://www.1meikomitee.net/48.htm

Tip 5: We moeten dringend beginnen te dromen:

Ik kan niet anders zeggen dat onze zuiderburen het ook mooi weten te verwoorden.

De privatisering / uitverkoop van het Nederlandse RijksPostSpaarbank komt overeen met de privatisering / uitverkoop van ASLK beter bekend als Fortis Bank.

>>> http://kameraadharko.blogspot.nl/2011_09_01_archive.html

Boekentips:

1. Wat als de markt faalt – John Cassidy – De irrationele economie.

>>> http://boeklog.info/2011/10/24/wat-als-de-markt-faalt/

2. De schuldenberg – Jaap van Duijn – Het ontstaan van de bankencrisis en de tekortschietingen van de overheid waaronder een ondeugdelijk huisvestingsbeleid.

>>> http://boeklog.info/2011/10/25/schuldenberg/

De nieuwe rage: “Werken op subsidiebasis!”

Terwijl de overheid zich Sinterklaas waant door kwistig met subsidies rond te strooien, waaraan bedrijven zich gretig van bedienen, levert het de werknemers concreet weinig op want zodra de subsidies zijn afgelopen staan zij alsnog op straat, terwijl de overheid zelf achterblijft met een evenredig aan de verstrekte subsidies opgelopen staatsschuld!

>>> http://www.subsidiescanner.nu/alle-regelingen.php

Kunnen we het ons als burgers überhaupt wel veroorloven ons afwachtend op te stellen en op een wonder te hopen?

Ondertussen wordt namelijk de gehele sociale infrastructuur onder onze voeten weggemaaid!

Veel geluk en voorspoed!

Kennis is macht!

Bron: WorldtheChanges