'Blijbedrijf' produceert vrolijkheid en geeft gratis knuffels

Wo 14 Februari 2007 18:52 | Frank | 3733 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hé Hé eindelijk een goed idee vanuit het bedrijfsleven en nog gratis ook.

Ze delen gratis knuffels uit, zwaaien mensen uit die alleen reizen en zingen liedjes tegen liefdesverdriet. 'Blijbedrijf' maakt zomaar mensen blij. Want vrolijkheid valt makkelijk te produceren, menen ze. Groepen kunnen zich aanmelden als 'Blijbrigade' om in de openbare ruimte voorbijgangers te verrassen met ludieke acties.

Gratis Knuffelen in Wageningen
Gratis knuffelen lijkt misschien een beetje eng, maar het viel de Blijbrigade Wageningen ontzettend mee. Voor sommigen mensen betekent een simpel knuffeltje een heleboel. Zo knuffelden de brigadeleden een jonge pas gescheiden vrouw met een kindje, en een oudere dame die die dag de sterfdag van haar man herdacht.

Vredesverven
Een anonieme Blijbrigade heeft een creatieve manier gevonden om aan negatieve graffiti een positieve draai te geven. Teksten en symbolen als het White Power- teken of een hakenkruis zijn meestal aangebracht met zwarte verfspuitbussen. De vredesververs maken hier stiekem met gekleurde verf vredesbloemen, stralende zonnen en vrolijke gezichtjes van. Daarbij zorgen de schilderaars ervoor dat duidelijk te zien blijft, dat van negatief positief is gemaakt.

Video op eenvandaag

Het is over komen waaien uit sydney zoals je hieronder kunt lezen


De jongste YouTube hit is een ontroerend clipje over een man die voorbijgangers aanbiedt even gratis met ze te knuffelen. Gewoon, om de wereld wat fijner te maken. Free Hugs, staat er op zijn sandwichbord.

De man bestaat echt en voert zijn campagne voor gratis knuffels in de winkelstraten van Sydney meldt de Sydney Morning Herald. De autoriteiten hebben zelfs geprobeerd zijn activiteiten te verbieden. Een handtekeningenactie redde gelukkig de campagne.

Bron: Eenvandaag / youtube

Reacties

    Nog meer knuffel brigades.

    Wo 14 Februari 2007 19:19 | Frank |
    http://www.youtube.com/v/ztkkpieHuAs" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">

    knuf, knuf, knuf

    Do 15 Februari 2007 00:10 | louise |


     


    *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
    *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF** 
    en er is geen ontsnappen aan deze keer !
    Dit is een start van een totale *KNUFFEL* oorlog!
    Dus knuffel iedereen die je kent !!!
    Knuffel al je vrienden, je vijanden misschien , iedereen!!!
    Een knuffel, zo klein, en de betekenis zo groot.
    Het kan een lach op iemands gezicht toveren.
    Dus laten we eens knuffelen op zijn tijd !
    Iedereen heeft wel eens een knuffel nodig, ook wij..!