Voedselvuiligheid in Nederland - update 01

Zo 6 April 2014 19:11 | knight | 2826 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

14 januari 2014 bracht ik een artikel uit dat hard uithaalde naar de claim van Oxfam Novib betreffende de voedselkwaliteit in Nederland!

2014NL080100 geld belangrijker dan mensen oxfam novib gezonde voedselfraude

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/2014/01/30/nederland-nummer-1-qua-voedselveiligheid/

Deze zou tot de beste van de wereld behoren?!?

http://www.oxfamnovib.nl/Voedsel-nergens-beter-dan-in-Nederland.html

We zijn amper een paar maanden verder en de beerput wordt verder open getrokken!

Als Nederland al op de 1e plaats staat van landen met de best gewaarborgde voedsel kwaliteit…

Dan mag je gerust stellen dat het met de voedsel kwaliteit in de rest van de wereld uitermate triest is gesteld!

Vandaar deze update…

Is “voedsel vuiligheid” niet verkeerd gespeld?

NEE!

Er wordt sinds “de overheid” de controle op de “voedsel veiligheid” steeds meer over laat aan de voedingsindustrie zelf, steeds meer gesjoemeld met de kwaliteit van het voedsel!

Overigens…

Moet u goed beseffen dat dit fenomeen zich ook in andere sectoren afspeelt!

Zo danken we de huidige economische crisis aan de door hebzucht gedreven financiële sector!

“De overheid” speelt ook hier de hoofdrol!

In de 1e plaats vanwege de privatisering van de financiële sector!

In de 2e plaats vanwege het nalaten controle uit te oefenen!

Steeds meer mensen lijden onder de jaarlijks terugkerende bezuinigingen en belasting verhogingen!

WAT IS ER VOOR NODIG OM U ERVAN TE OVERTUIGEN ZICH TE VERZETTEN?

 

Afijn…

Het is 26-03-2014…

2014NL080200 voedsel vuiligheid nova vleesindustrie

De onderzoeksraad voor veiligheid publiceert een artikel onder de volgende kop: “Veiligheid vlees NIET gewaarborgd!

Hierin verwijst zij naar haar rapport getiteld: “Risico’s in de vleesketen!

Het rapport o.a. verteld over de risico’s van geïmporteerd vlees waarvan vaak de herkomst moeilijk is te achterhalen.

Ook vlees afkomstig van Nederlandse slachterijen laat vaak te wensen over!

Economische redenen zouden zwaarder wegen dan voedsel veiligheid! Hygiëneregels worden niet nageleefd vanwege tijds- of geldgebrek!

De inspectiedienst NVWA geeft aan te kampen met voortdurend opgelegde bezuinigingen, reorganisaties etc. die het haar onmogelijk maken effectief te functioneren!

>>> http://www.onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/1478/risico-s-in-de-vleesketen/publicatie/1520/veiligheid-vlees-niet-gewaarborgd#fasen

>>> http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/fm/Veiligheid_vlees_niet_gewaarborgd_PB_DEF.pdf

Overigens…

Ook de “onderzoeksraad” komt met haar eieren na Pasen…

Immers dit “gesjoemel met vlees” werd 03 september 2013 reeds door ZEMBLA uitgezonden!

Hierbij was al duidelijk dat E-coli ( darm ) bacteriën in consumptievlees zouden zijn aangetroffen!

>>> http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/05-09-2013/vleeskeurmeesters_schadelijke_bacterien_en_afgekeurd_vlees_in_voedselketen

VIDEO ZEMBLA: >>> http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/05-09-2013

Tsja…

Alsof dit nog niet genoeg is…

Blijkt dat pluimvee…

Behalve dat ze zich tegoed doen aan genetisch gemodificeerd krachtvoer

En volgepropt worden met antibiotica

Ook nog eens worden platgespoten met vaccins…

En wel tegen Salmonella enteritidis (S.e.) of Salmonella typhimurium (S.t.)?!?

>>> http://www.pve.nl/pve?waxtrapp=nicqiBsHsuOnbPTEcBlBGDF&context=

2014NL080300 tros radar broodje paardenmishandeling en verwaarlozing

In aanvulling op dit vleesschandalen van de laatste tijd de volgende documentaire van RADAR:

De waarheid achter paardenvlees!

TIP: VARA – Pa Pa Pa Paardenvlees…

>>> https://www.youtube.com/watch?v=x5dThGdxFOQ

Een onderzoek dat 2 jaar in beslag nam…

Vertelt hoe paardenvlees vanuit Noord- en Zuid-Amerika naar Europese landen als Nederland ( 7.000 ton oftewel 40.000 paarden ), België en Frankrijk wordt geëxporteerd.

Het Belgische Velda ( voorheen ( 1896 ) Van Damme ) zou paardenvlees leveren aan Jumbo en Deen.

Ook het Nederlandse Groenveld zou paardenvlees aan Jumbo leveren.

24-03-2014 RADAR:

>>> http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/24-03-2014/de-waarheid-achter-paardenvlees/

>>> http://www.groenveldvlees.com/

Als aanvulling op de documentaire van RADAR het volgende document van GAIA, met de titel:

Van Zuid-Amerikaans paard tot Belgische steak!” ( in .pdf formaat ).

Het verteld in geuren en kleuren over de lijdensweg die de in september / oktober 2009 uit Argentinië, Brazilië, Canada, Mexico en Uruguay geïmporteerde paarden hebben moeten doormaken!

Behalve het in radar genoemde Belgische bedrijf Velda, worden ook de namen genoemd van de eveneens Belgische Chediveco ( gevestigd in Deerlijk ), Equinox ( gevestigd in Wijnegem ) en Multimeat ( gevestigd in Ranst )!

Ook het Nederlandse Wisser & van Walsum dat in Radar werd aangehaald komt in dit document ter sprake!

De beschuldigingen van paardenmishandeling betreft verwaarlozing, ondervoeding en uitdroging!

Tijdens de rit zouden de paarden 10-12% van hun eigen lichaamsgewicht verliezen…

Als ze omvallen worden ze met elektrische stroomstootwapens overeind gejaagd!

Het verteld verder over de waanzin van het import- export gebeuren in de zin van België die in 2007 voor 33.000 ton aan paardenvlees importeerde en voor 27.000 ton weer exporteerde.

België voorziet met deze import dus niet in eigen behoefte, maar functioneert als tussenpersoon doordat zij een groot deel van deze import weer door verhandelt / exporteert.

Waar komt het vlees vandaan dat snackfabrikanten gebruiken?

Beckers – Canada, Mexico en Zuid-Amerika.

Ad van Geloven ( Mora ) – Canada, Mexico en Argentinië.

Je zou toch denken dat vlees door al die tussenpersonen ( waarvan mag worden aangenomen dat die er ook iets aan willen verdienen ) een stuk duurder zou zijn…

De enige reden waarom dit NIET zo is, zit hem in de subsidie constructies!

Hiermee wordt de schijn gewekt dat vlees goedkoop is.

Iedereen dus ook de vegetariërs betalen mee aan deze schijnvertoning.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwaliteit van vleesproducten, krachtvoer gemaakt van genetisch gemodificeerde gewassen, stress door te weinig bewegingsvrijheid, overmatig antibioticagebruik…

Of de farmaceutische proefdieren die boordevol chemische rotzooi zitten etc.

>>> http://www.gaia.be/download/36cc5480e716f5e5e5520d045ee280b0

>>> http://www.chevideco.com/nl/home/

>>> http://www.equinox.be/news.asp?lang=NL&page=home

Nog even een HYPOCRIET artikel!

’t Was immers “de overheid” die de controle op de voedselketen steeds meer uit handen heeft gegeven aan de voedingsindustrie zelf, net als bij de banken werd uitgegaan van zelfregulering, doch het ontbreekt de vleesverwerkende industrie net zoals bij de financiële sector aan “Normen en Waarden”!

Overigens komt “de overheid” met deze opmerking zoals gewoonlijk met eieren na Pasen…

Het zou me namelijk flink verbazen wanneer het vertrouwen van de burger in de kwaliteit van het voedsel na de vele voedselschandalen ( net als met het vertrouwen in de bankensector ) niet tenminste een flinke deuk heeft opgelopen!

>>> http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/3/Kabinet-geeft-advies-Nederlanders-eet-minder-vlees-1479337W/

2014NL080400 vroeger gezond vlees tegenwoorid kwantiteit boven kwaliteit gesubsidieerd exportproduct

Nog niet zo lang geleden… Hooguit zo’n 25-30 jaar geleden…

Voordat “de liberalen” binnen de overheid hun krankzinnige idee aangaande vrije marktwerking in een kapitalistisch georiënteerde wereld op de mensheid loslieten…

Kon het vee zich nog vrij bewegen over grote groene velden / weilanden…

Lagen daarna lekker te herkauwen van het gras, de boterbloemen, de paardenbloemen en al die andere talloze bloemen, gewassen en kruiden…

Sindsdien is er veel veranderd…

Vee en vlees werden dankzij de liberalen gedegradeerd van 1e levensbehoefte naar ordinair export artikel…

 

KWANTITEIT boven KWALITEIT

De opkomst van de MEGA stallen…

Deze nieuwe vee- en vleeshandel richt zich voornamelijk op ( overigens gesubsidieerde ) EXPORT…

MISHANDELING en VERWAARLOZING van VEE!

Om maar te zwijgen van de kwaliteit van de vlees- en zuivelproducten…

De voedselschandalen spreken boekdelen over de kwaliteit van ons hedendaags voedsel!

Het vee en de vlees- en zuivelproducten waren vroeger veel gezonder dan tegenwoordig…

Het vee liep vrij rond in weilanden, die bovendien voorzagen in de voedselbehoefte ( gras, bloemen, Gewassen en kruiden ), i.p.v. het bijvoeren met “krachtvoer” dat overigens vaak vanuit Noord- en Zuid-Amerika wordt geïmporteerd en bovendien vaak gemaakt wordt van GMO gewassen!

Om maar te zwijgen over het toedienen van dubieuze “groeihormonen” en het overmatig antibioticagebruik!

De herkomst van vee en vleesproducten is bovendien steeds moeilijker vast te stellen vanwege zogenaamde “tussenhandelaren” die het vlees opkopen en door verhandelen!

 

Kennis is Macht!

Veel Geluk en Wijsheid!

Bron: WorldTheChanges