Wereld schaakspel hervat deel 2 " Wie is Agressor en wie is slachtoffer!

Vr 8 Augustus 2014 07:53 | knight | 5479 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Wie het nieuws van de afgelopen weken GOED heeft gevolgd , zal wellicht zijn opgevallen hoe onbekwaam en onverantwoordelijk de “leiders” van tegenwoordig, doelende op recent gedane uitspraken van de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron, die de situatie in de Oekraïne aangrijpen om Rusland als gevaar voor Europa af te schilderen, en daarbij Amerika’s grip op Europa versterken!

Provocerende uitspraken die duidelijk het gebrek van diplomatie uitstralen!

2014NL170100 franse president François Hollande - britse premier david cameron

Uitspraken die echter bij kunnen dragen aan een escalatie in een 2e koude oorlog / 3e wereldoorlog!

Frankrijk en Groot-Brittannië mogen dan verschillende landen zijn met verschillende economieën

Dat gaat echter niet op voor de “opperhoofden” van beide landen, hun ( belerende ) lichaamstaal maakt het mogelijk beiden onder dezelfde categorie stereotypes te classificeren.

Ik laat het verder aan uw fantasie over welke categorie dat dan wel niet mag wezen!

In ieder geval zou ik Frankrijk en Groot-Brittannië willen adviseren beide “imbecielen” zo spoedig mogelijk uit hun ambt te zetten!

Waarom ik de term “Imbecielen” hanteer, zal duidelijk worden aan de hand van een aantal artikelen over eerder gedane uitspraken waaruit duidelijk de “bekwaamheid” van hun “leiderschap” naar voren komt!

Frankrijk!

Hollande: "Hoe kan je neutraal blijven als een volk vecht voor haar rechten?"

CITAAT 1: “Hoe kan je neutraal blijven als een volk, niet ver van Europa, vecht voor haar rechten en haar territoriale integriteit?”

CITAAT 2 “Hoe kan je neutraal blijven als een passagiersvliegtuig wordt neergehaald in Oekraïne?”

CITAAT 3 “Er is een verplichting om te handelen en het is Europa dat zijn verantwoordelijkheden moet nemen.”

De Franse premier François Hollande wil dat de Europese Unie Rusland aanpakt!

 

Opruiend en Hypocriet, als we kijken naar de schade die Amerika en haar NAVO “bondgenoten” veroorzaken in de rest van de wereld, met name in de olieproducerende landen van het Midden-Oosten!

Overigens is wat zich hier afspeelt een klassiek voorbeeld van het klakkeloos aannemen van verdragen die de deelnemende landen ( net als bij de inzet van kernwapens ) verplicht actie te ondernemen, daar waar met diplomatie meer resultaat geboekt had kunnen worden!

04-08-2014 >>> http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1980131/2014/08/04/Hollande-Hoe-kan-je-neutraal-blijven-als-een-volk-vecht-voor-haar-rechten.dhtml

François Hollande afzetten is overigens geen probleem want van zijn populariteit is inmiddels weinig meer over!

04-06-2014 >>> http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1907989/2014/06/04/Dieptepunt-slechts-18-procent-van-de-Fransen-positief-over-Hollande.dhtml

Groot-Brittanië!

Britain to call for Cold War-style deterrents against Russia

De Britse David Cameron stelt voor een “koude oorlog” af te kondigen als “afschrikmiddel” tegen Rusland!

Een titel die mijns inziens genoeg zegt over de wijze waarop de Britse David Cameron Rusland schoffeert.

Een “voorstel” ( zeg maar gerust oorlogsverklaring ) die gegarandeerd een nieuwe wapenwedloop in beweging zet.

Bovendien zal dit het einde betekenen van de verdere afbouw van nucleaire wapens.

Mogelijk zelfs het begin van het eind van de mensheid aankondigen!

Het lijkt mij niet zo moeilijk om te voorspellen waar deze, steeds verder oplopende, spanningen op den duur toe lijden!

Nee lijden is GEEN typefout, meer een waarschuwing om aan te geven wat er gebeurd wanneer iemand aan de druk mocht bezwijken en op de KNOP drukt die het EINDE VAN DE MENSHEID in gang zet!

02-08-2014 >>> http://www.independent.co.uk/news/world/europe/britain-to-call-for-cold-warstyle-deterrents-against-russia-9643823.html

‘k Struikelde overigens over een interessant stuk ( zie website ) en vraag me daarbij af of de Britten zich eigenlijk wel bewust zijn van het verraderlijke karakter van hun “bondgenootAmerika?!?

TIP 4: The war on the “Red Empire”…

Oftewel hoe Amerika in 1930 een aanval plande op Groot-Brittannië met bommenwerpers en chemische wapens!

21-09-2011 >>> http://www.dailymail.co.uk/news/article-2039453/How-America-planned-destroy-BRITAIN-1930-bombing-raids-chemical-weapons.html

Afijn… In dit schaakspel zijn slechts 2 zaken van belang:

  1. WIE vormt de bedreiging!
  2. WIE wordt bedreigt!

2014NL170200 overzicht us bases rondom rusland en iran

In de volgende video legt Agneta Norberg (Swedish Peace Council) haarfijn uit, dat de US en NAVO samen zo’n 1.000-tal bases hebben verspreid over de wereld, doch voornamelijk geconcentreerd rondom Iran en Rusland.

 

Agneta Norberg laat in haar video geen twijfel bestaan over het antwoord op de vraag: “WELKE partijen in dit schaakspel om de wereldheerschappij een eventuele dreiging kunnen vormen en voor WIE!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=UMvPlkyBOBQ

Waarom Rusland het Oekraïens Krimgebied zo na aan het hart ligt, komt vanwege de haven in Sebastopol, waar o.a. de Russische gaspijplijn is aangelegd en de Russische vloot gestationeerd ligt.

De opvolger van Stalin “Nikita Chroesjtsjov” die zelf uit de Oekraïne afkomstig zou zijn, zou in 1954 de Krim aan Oekraïne ( destijds nog onderdeel van de Sovjet-Unie ) hebben overgedragen.

Rusland wil de Krim terug, zeker nu Oekraïne het “associatieverdrag” met de Europese Unie heeft getekend.

Putin geeft overigens aan GEEN belangstelling te hebben voor de rest van Oekraïne en ook NIET uit te zijn op verdere splitsing van de Oekraïne, het ging Rusland ALLEEN om het Krim o.a. vanwege de strategische ligging!

Zonder het Krim zou Rusland verder worden afgezonderd van de rest van de wereld.

>>> Één voor allen en allen voor één! <<<

Rusland verwijt Amerika en Europa bemoeizucht over een interne aangelegenheid.

Deze bemoeizucht vloeit overigens voort uit eerdere verdragen die de deelnemende landen verplichten om de bondgenoot die wordt aangevallen zowel politiek alsook militair bij te staan ( een verdrag dat sinds kort is uitgebreid met eenzelfde belofte aan “bondgenoot” Amerika)!

Een verdrag dat weinig plaats biedt voor onderhandelingen en mijns inziens dient te worden herzien!

Een verdrag waarin wordt aangegeven dat wanneer één lidstaat wordt aangevallen alle andere lidstaten zich verplichten die lidstaat politiek zowel als militair bij te staan, sinds kort is dat verdrag uitgebreid met eenzelfde belofte aan Amerika!

Artikel 5 oprichtingsverdrag NAVO uit 1949 uitgebreid met Amerika

14-09-2001 >>> http://nos.nl/archief/2001/vs_ramp/actie/navo_artikel%205.html

13-09-2001 >>> http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2487356/2001/09/13/Artikel-5-over-solidariteit-verdeelt-de-Navo.dhtml

Voor de omschrijving van het begrip ”individuele of collectieve zelfverdediging“ wordt overigens verwezen naar Artikel 51 van het “Handvest van de Verenigde Naties”!

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Sebastopol

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Krim

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikita_Chroesjtsjov

11-03-2014 http://www.neurope.eu/article/eu-eyes-east-med-gas-south-stream-alternative

18-03-2014 >>> http://nos.nl/artikel/624830-rusland-annexeert-de-krim.html

18-03-2014 >>> http://nos.nl/video/624942-de-krim-vanaf-vandaag-russisch.html

Ook de Nederlandse propaganda machine lijkt te zijn opgestart.

Behoedzaam prikkelt zij het onderbewustzijn van de lezer door deze schijnheilig te wijzen op “het gebruikelijke haantjesgedrag”, typerend voor een land dat zich in de hoek gedrukt ziet worden en middels grootschalige troepenverplaatsingen te kennen geeft niet te zullen wijken voor terreur vanaf de zijde van de EU en de US, waarbij de media de indruk wekt dat wanneer er een oorlog mocht uitbreken, Rusland zou zijn begonnen!

De Volkskrant kopt namelijk met: “Hoe intimiderend is de Russische vloot in de Zwarte Zee?

Verteld daarbij eerst nonchalant over een 50-tal scheepjes, 13.000 koppige bemanning en 90 vliegtuigjes, waarbij enkele verouderde foto’s uit 2003 ter illustratie worden gebruikt afkomstig van een Russische parade bij Sebastopol.

Om daarna op slinkse wijze over te schakelen naar een “mogelijke dreiging” voortvloeiende uit een grootscheepse oefening met zo’n 150.000 troepen, 120 heli’s, 80 marineschepen en 880 voertuigen.

28-02-2014 >>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3605139/2014/02/28/Hoe-intimiderend-is-de-Russische-Zwarte-Zeevloot.dhtml

2014NL170300 2001 US war on terror destabiliseert midden-oosten - US terreur oorzaak soennistische terreurbeweging ISIS 2006

‘k claim overigens niet dat Putin geen enkele schuld treft.

Immers waar 2 wereldmachten strijden om de wereldheerschappij, dragen beiden schuld!

Maarruh…

Als we kijken naar Amerika’sWar on Terror”, wat heeft het eigenlijk concreet opgeleverd?

De infrastructuur van Afghanistan, Iraq, Lybië, Syrië etc. is inmiddels zowat aan flarden geschoten, hetgeen die landen heeft gedestabiliseerd en ( zoals later zal blijken ) kwetsbaar voor het ontstaan van nieuwe “terreurorganisaties”.

 

Miljoenen vluchtelingen, waarvan velen onder erbarmelijke omstandigheden ( over ) leven in tentenkampen, op zich overigens wel frappant dat daar weinig aandacht aan wordt besteed door de media!

Niettemin vallen dagelijks steeds meer onschuldige burgerslachtoffers te betreuren.

Is het niet door directe bombardementen en schietpartijen, dan wel indirect voortvloeiende uit gebrek aan hygiëne, medicijnen, voedsel en water!

Is de wereld er veiliger op geworden?

NEEN!

 

In 2006 verschijnt zelfs uit het niets een nieuwe Soennitische terreurorganisatie genaamd ISIS!

De leider van deze terreurbeweging, ene Kalief Abu Bakr al-Baghdadi met de bijnaam “de onzichtbare sjeik”?!?

Deze “onzichtbare sjeik” heeft inmiddels een gezicht gekregen.

30-06-2014 >>> http://nos.nl/op3/artikel/668551-de-onzichtbare-kalief-van-isis.html

Het handelt zich hier om Abu Du’a, in 1971 geboren in het Iraakse Samarra.

2014NL170400 Abu Du'a alias Abu Bakr al-Baghdadi alias Kalief Ibrahim

In 2011 officieel door de Amerikaanse inlichtingendiensten tot “gevaarlijk terrorist” verklaard waarbij een beloning wordt uitgeloofd van maar liefst 10 miljoen dollar!

07-07-2014 >>> http://www.hln.be/hln/nl/1280/Irak/article/detail/1937728/2014/07/07/Sobere-kalief-bespot-om-peperduur-horloge.dhtml

BESEF dat de “War on Terror” niets meer is dan een “eeuwigdurende oorlogsverklaring aan het Terrorisme”!

Een kapitalistische truc waarmee over de lijken van een groeiend aantal onschuldige burgers geld verdient wordt!

Niets doen maakt ook U medeplichtig / schuldig aan deze genocide!

Bovendien…

Afgaande op het feit dat geheime diensten vandaag de dag goed in staat blijken te zijn de wereld af te luisteren, daarbij dankbaar gebruik makend van de meest geavanceerde apparatuur en waarschuwingssystemen zoals het “NAEW&C programma”, dat onder meer gebruikt maakt van AWACS, bovendien beschikken over militaire versies van Google Earth, waarmee zowat elke beweging op aarde via satellieten wordt geregistreerd.

2014NL170500 hoe is het mogelijk dat de soenitische terreurorganisatie isis massal troepen kan verplaatsen in een tijd van satelliet en awac spionage

Vind ik het toch wel opmerkelijk dat in deze “oorlog tegen het terrorisme”…

In 2006 de “soennitische terreurorganisatie” ISIS is ontstaan die vooral de laatste tijd met veel bombarie ( openlijk met eigen opvallend zwart witte vlaggen ), en “massale troepenverplaatsingen” ( doelende op de kolonnes voertuigen met gewapende figuranten ) in staat blijkt te zijn onder het “wakend oog” van de vele geheime inlichtingendiensten in de wereld en rekening houdend met satelliet navigatie systemen en bij continue patrouillerende awacs, de landen van het Midden-Oosten één voor één terug te veroveren op de US en haar NAVO bondgenoot, daarbij aangevend een “moslimstaat” te willen creëren?!?

Het zal duidelijk zijn dat zo’n organisatie door “iemand” gesponsord wordt ( voertuigen, wapens en munitie etc. )!

Wie een beetje bekend is met het Midden-Oosten, zal duidelijk zijn dat die “iemand” NIET Iran kan zijn of haar bondgenoot Rusland!

Het gaat namelijk om een Soenitische organisatie, de doodsvijand van het overwegend Sjiitische Iran!

29-10-2013 >>>

http://leiden-islamblog.nl/articles/iran-en-de-arabische-wereld-geboren-of-gezworen-vijanden

3e Wet van Newton: “Elke actie lokt een reactie uit!”

Een wet die niet alleen opgaat voor de zwaartekracht!

Putin over Amerika’s “War on Terror” 2013 >>> https://www.youtube.com/watch?v=XjPzK1jY6-I

>>> http://www.napma.nato.int/

>>> https://earth.esa.int/web/guest/home

Geoeye-1 - Quickbird – Worldview I + II – Pleiades-1a – Quickbird - Ikonos – Spot 5 + – Rapideye – Aster – Landsat 7

>>> http://www.satimagingcorp.com/satellite-sensors/worldview-1/

15-01-2007 >>> http://tweakers.net/nieuws/45920/britse-soldaten-overwogen-aanklacht-google-earth.html

TIP 1: De Koude Oorlog is terug van weggeweest

Het verhaal over de EU expansiedrift, gestimuleerd door de US, die de vrede en welvaart welke de EU claimt uit te willen dragen juist in gevaar brengt!

05-04-2014 >>> http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/04/de-koude-oorlog-is-terug-van-weggeweest

Hoewel de laatste tijd ( o.a. door de OESO en Markit ) wordt geclaimd dat de kwakkelende economieën een zwak herstel zouden laten zien, liet de de Portugese overheid recent nog weten dat de ECB en het IMF weer 5 miljard euro hebben gepompt in Banco Espirito Sancto, een particuliere bank in beheer van de invloedrijke Portugese familie Espirito Santo.

De bank zou 3,6 miljard euro hebben moeten afschrijven, en de beurswaarde kelderde van 1 euro naar 12 cent!

Van de oorspronkelijke lening van 78 miljard euro zou overigens nog maar 6,4 miljard euro over zijn.

13-05-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3774013/economisch-herstel-eurozone-trekt-aan.html

24-07-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3836244/economische-groei-eurozone-trekt-aan.html

01-08-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3842915/moet-u-weten-noodlijdende-portugese-bank.html

De sancties die de EU op Rusland afkondigde, dwongen Rusland tot het nemen van tegenmaatregelen die de economieën van de Europese Unie net zoveel, zo niet meer schade toebrengen.

Duitse export naar Rusland neemt af en 300.000 banen staan op de tocht.

04-08-2014 >>> http://www.nu.nl/economie/3844524/duitse-export-rusland-daalt-sterk.html

Rusland weert steeds meer producten uit de EU, US en Canada!

06-08-2014 >>> http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/3714242/2014/08/06/Rusland-weert-Roemeens-rundvlees-en-vee.dhtml

Deze tegenmaatregelen treffen ook Nederlandse tuinders, de prijzen voor tomaten en paprika storten in!

Exporteurs van Nederlandse groenten en fruit worden onzeker en de export begint te haperen.

06-08-2014 >>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3714268/2014/08/06/Russische-sancties-treffen-Nederland-tuinders-in-de-problemen.dhtml

2014NL170600 hoe denktanks met onbezonnen sancties de eigen fragiele economieen om zeep brengen

Europese “denktanks”!

Als je het denken uit handen geeft aan “bankiers, economen en door lobbyisten beïnvloedbare overheden” gaat het geheid de verkeerde kant op, zoals de huidige crisis waarin we toch alweer 6 jaar zitten, laat zien.

De oorzaak moeten we zoeken bij de toepassing van boekhoudkundige fratsen en continue veranderende rekenmethodes met steeds meer ingebouwde risico’s die eigenlijk het onvermijdbare uitstellen en GEEN concrete oplossing bieden!

Ook in de huidige crisis spreiden ze hun onbekwaamheid weer eens ten toon in het voorstel om de Oekraïne militaire steun aan te bieden, een voorstel geopperd door François Heisbourg ( voorzitter van de denktank IISS in Londen en veiligheidsadviseur van de Franse regering )!

CITAAT: “Net zoals tijdens de Koude Oorlog de neutrale landen Zweden en Finland hulp kregen van de Navo, verdient nu Kiev een speciale status.“

 

Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat de EU gewoon sancties aan Rusland blijft opleggen, terwijl allang bekend is dat dit soort onbezonnen sancties niets uithalen, en de eigen toch al kwakkelende economieën om zeep helpen!

WIE heeft er overigens baat bij om de Russische economie te saboteren?

>>> AMERIKA <<<

De EU “denktanks” schijnen er namelijk op te zinspelen het Russische South Stream project de nek om te draaien en gas liever van Amerika afnemen.

Of Amerika echt goedkoper energie kan aanbieden, omdat zij de controle zou hebben over de olie- en gasreserves in het Midden-Oosten valt te bezien, gezien de opmars van de Soenitische terreurbeweging ISIS die volgens de media steeds meer terrein schijnt te winnen in Iraq en Syrië!

‘k Vraag me overigens af of de Amerikanen en de NAVO niet zelf die terroristische organisaties ondersteunen.

De wapenindustrie draait namelijk op volle toeren!

Nederland doet daarbij vrolijk mee!

 

Een eeuwenoud CIA spelletje waarbij een vijand wordt gecreëerd ( in dit geval de Soenitische terreurbeweging ISIS ) die daarop wordt opgehitst tegen aartsvijand IRAN dat voor het grootste deel uit Sjiieten bestaat en zich de valse beschuldigen van de US en haar NAVO marionetten toe nu toe geduldig liet welgevallen, zodoende militair ingrijpen / destabilisering door de US en de NAVO wist te voorkomen!

23-07-2014 >>> http://www.trouw.nl/tr/nl/31523/Vliegtuigcrash-Oekraine/article/detail/3695653/2014/07/23/Steun-Oekraine-met-wapens-en-verzwak-macht-van-Gazprom.dhtml

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Iran

TIP 2: Crises of Capitalism and Social Democracy

De eindeloze crisis, het verhaal over een kleine elite die een grote meerderheid benadeelt!

Een herhaling zijnde van de grote depressie in de 30’er jaren en de daaropvolgende koude oorlog die een oorlogsindustrie op gang zette die de economie weer aanwakkerde!

29-05-2013 >>> http://mrzine.monthlyreview.org/2013/foster290513.html

Tip 3: Cold War 2 Has Begun: The US and NATO are Deliberately Provoking Russia, Hoping for WW3

04-05-2014 >>> http://humansarefree.com/2014/05/cold-war-2-has-begun-us-and-nato-are.html

TIP 4: The 7 techniques of PROPAGANDA ( learn them to recognize them )!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=qQT_eNip1AY

TIP 5: Stephanie Mc Millan – Capitalism must die ( gratis e-book versie )!

>>> http://collapseofindustrialcivilization.files.wordpress.com/2014/02/cmdebook111213.pdf

Wat zich op dit ogenblik in de Oekraïne afspeelt…

Zit overigens een stuk gecompliceerder in elkaar.

Doch daarover meer in het derde deel!

Veel Geluk en Wijsheid.

Kennis is Macht!

 

Bron: WorldTheChanges