complot theorie

Ma 14 September 2009 18:53 | truman-act | 2653 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

complot theorie over de dollar

Willem Middelkoop (45), Beursanalist van RTL Z, Schrijver, Journalist, Entrepreneur en Miljonair:

"Na de crash kun je niet meer pinnen. Stop maar vast wat euro's in een oude sok, want de dollar gaat vallen en sneller dan wij denken."

Volgens Middelkoop ging 9/11 misschien ook over geld. Het kwam de Amerikanen in ieder geval economisch vreselijk goed uit. Hieronder een interview met Middelkoop door journalist Eugene Baak:

Willem Middelkoop, hoe kom jij aan je miljoenen?
Ik was freelance fotograaf en dat verdiende goed. Alleen, je bouwt niks op. Dus ik naar de bank voor een hypotheek. En nog eentje en nog eentje. Maar dan zei ik niet dat ik die eerste al had. Dat kon gemakkelijk, want er was toen geen hypotheekregister. Op zeker moment dacht ik: zo kan het niet eindeloos doorgaan, dus ik beken aan een bankmedewerker: eh...ik heb al een paar hypotheken. Zegt die man: ach meneer, zo doet iedereen dat. Dat financieren wij wel hoor. Met 10.000 gulden eigen geld had ik 3 miljoen geleend en na een paar jaar pandjeshandel een winst van meer dan een miljoen. Da's een hefboomeffect van hier tot Tokio. Dan begin je toch te denken: hoe kan ik eigenlijk zomaar miljoenen lenen?

Doordat de bank gewoon het bedrag op de computer intikt?
Ja, Geldschepping wordt dat genoemd. Dat wist ik toen nog niet. Dus alles gelezen wat kon vinden. Veel economieboeken als How to Profit from Real Estate enzo. En Confessions of an Economic Hit Man, een klassieker van John Perkins over hoe Amerika Miljarden dollars aan andere landen ontfutselt. En sindsdien deel ik die kennis met Nederland op RTL Z. Maar niet alle kennis, omdat het vaak om sterke aanwijzingen gaat in plaats van harde bewijzen. En RTL laat niet toe dat alles gezegd kan worden, we hebben allemaal te maken met een afbakening.

Je hebt weleens gezegd dat de wereld geregeerd wordt door een clubje schimmige bankiers dat naar believen de vrije markt manipuleert. Wat wens jij minister Wouter Bos toe?
Ik hoop dat hem voldoende is verteld. Als iemand het stokje doorgeeft, krijg je een hele stapel dossiers. Daarnaast wordt gevoelige informatie alleen mondeling overgedragen. Maar echt belangwekkende zaken, krijgen ze hooguit te horen in de loop der tijd. De oude baron Rothschild zei het al: geef mij de controle over het geld, dan maakt het mij niets uit wie de wetten maakt. Want bankiers weten: daar ligt de echte macht. Politici komen en gaan. Eigenlijk worden ze beschouwd als potentiele risico's als het gaat om de geheimen van het geld. Zo'n risico wordt opgevangen door een kogel. Om het niet zover te krijgen is bijvoorbeeld Bos' voorganger Zalm nooit uitgenodigd voor een vergadering van de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel, de BIS.

Waarom had-ie dat graag gewild?
Het is de moeder van alle centrale banken, waar nationale centrale banken als de Amerikaanse FED en de Europese Centrale Bank, maar ook de Wereldbank -opgericht door de 33ste president van de V.S. en 33ste graad grandmaster vrijmetselaar (hoogste graad binnen de vrijmetselaars) Harry S. Truman, overigens ook de oprichter van de V.N. en de 1ste president die met de atoombom kwam- besluiten nemen over rentewijzigingen en dergelijke. Niemand houdt notulen bij, er wordt aan geen enkel parlement verantwoording afgelegd. Ja, president Trichet van de Europese Centrale Bank kan naar het Europees Parlement worden geroepen. Dan vragen ze: wat hebben jullie in Zwitserland besproken? En dat geloven ze dan braafjes. Het blijft vreemd dat er nooit een democratisch besluit is genomen over de functie van de BIS. Het is een zelfregulerende club die politici controleert in plaats van andersom!

Daar zijn d'r nog best veel van, lijkt het.
Oh ja, Bohemian Grove, maar natuurlijk ook de Bilderbergers bijvoorbeeld. Oude bankiersfamilies waar een elite van industrieelen omheen zit. Koningin Beatrix is zo'n beetje de gastvrouw van die jaarlijkse geheime conferenties. Prima. Rijke mensen mogen met elkaar praten.Ook Bush is van de partij omdat ook hij uit een bankiersfamilie komt. Zijn overgrootvader Prescott Bush leidde een Nederlandse bank om Hitler en de Nazi's te kunnen financieren. In het algemeen hebben zij het ook goed voor met de wereldeconomie. Want ze hebben gemerkt: hoe welvarender het volk, hoe meer je eraan verdient als bedrijf. Dus onze belangen lopen een eindje parallel. Maar we hebben natuurlijk geen enkel zicht op wat er gebeurt als die belangen uit elkaar lopen. Met het volk, worden overigens niet de mensen uit derde wereldlanden bedoeld. Die trekken het modaal inkomen natuurlijk tot de bodem, dus die mensen worden als niet bestaan gezien. Wel het grond, want die is rijk, maar niet het volk want dat is een last. Vandaar ook de term derde wereld. Tweede wereld waren de vijanden -eerst communisten, nu het midden-oosten-, maar met het volk worden enkel de mensen uit het eerste wereld bedoeld, het Westen. Ook dit is bedacht door voormalig president van de V.S. Harry S. Truman.

Helpt demonstreren niet?
Ook zoiets: demonstranten worden al bij de grens tegengehouden. Weet wat dat betekent: machtige mensen die zogenaamd informeel samen zijn, kunnen inlichttingendiensten instrueren om critici vast te zetten, computers in beslag te nemen et cetera. Ik belde ooit de RVD en vroeg: kunt u bevestigen dat onze koningin daar aanwezig is? Antwoord: nee, dat is een prive-aangelegenheid. Maar op gelekte bezoekerslijsten staat zij omschreven in haar functie van Hare Majesteit Koningin der Nederlanden Beatrix en vertegenwoordiger namelijk de de Royal Dutch Shell! Dan is het misbruik van macht en de RVD liegt natuurlijk vrolijk mee.

Het kan altijd erger.
Ja, neem de schijndemocratie in Amerika. Twee grote partijen waarbij in de laatste verkiezingen de democraat Kerry en de Republikein Bush zogenaamd tegenover elkaar staan. Allebei lid van de Skull and Bones Society, een Yale-clubje dat nog exclusiever is dan Bilderberg. Tijdens die verkiezing stond in ieder geval vast dat Skull and Bones wint. Een clubje met geheime ontgroeningen, satanische rituelen en heel veel presidenten, gouverneurs, bankiers, ministers in de V.S.

Ik zou zeggen: laat die mensen knutselen. Maar ik ben wel uitgelachen als jij stelt dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, ook in handen is van dit soort lieden.
De FED bestaat in feite uit een paar commerciele WallStreet-Bankiers die het voor het zeggen hebben, die een coup hebben gepleegd in 1913. Een topbankier J.P. Morgan had met zes anderen een plan bedacht. Zij wilden een systeem waardoor de economie stabieler zou blijven en dat het clubje bovendien het monopolie gaf op het creeren van geld. Dus ze richtten een bank op met een betrouwbaar klinkende naam -de Federal Reserve- waarin alle reserves van alle banken werden gebundeld. Met die bundeling kon je crises beter ondervangen, was het idee. Tegelijk kreeg de Amerikaanse overheid de garantie dat ze eindeloos bij de Fed mochten lenen. Dat vinden politici fijn, want voor bijvoorbeeld een oorlog heb je zakken met geld nodig. Met die belofte haalde de bank ook het monopolie op het drukken van geld binnen.

Waarom pikte iedereen dat?
De stemming in het congres werd erdoorheen gejast op kerstavond, toen het merendeel van de leden naar huis was. En voor de media was de constructie iets te complex. Geen enkele krant meldde dat hier een centrale bank in private handen was gecreeerd.

Daar hoeft de rest van de wereld geen last van te hebben, ware het niet dat de dollar de toon zet. waarom eigenlijk?
Dat hebben ze slim geregeld toen Amerika als winnaar uit de 2e wereldoorlog kwam. Beloofd werd dat nationale valuta altijd geruild konden worden tegen de dollar, die altijd gedekt zou zijn door goud. Sindsdien moeten wij voor olie eerst dollars kopen en alleen Amerika kan ongelimiteerd de dollar bijdrukken.

En in 1971 werd zelfs de koppeling met goud losgelaten?
Ja, Nixon had meer geld nodig voor Vietnam dan het Goud kon dekken. Er werd wel geprotesteerd, maar wat doe je eraan? Karl Blessing, de oud-president van de Bundesbank, heeft eens laten doorschemeren dattoen Duitsland overwoog de steun voor de dollar op te zeggen, Amerika dreigde haar troepen uit Duitsland terug te trekken. Clubs als het IMF en de Wereldbank, waar alleen Amerikanen president van mogen zijn, worden door Amerika gewoon als wapen ingezet. Wil je toetreden tot het IMF, dan ben je verplicht je munt los te koppelen van het goud. Van de Wereldbank denken wij dat het een toevluchtsoord is voor weggepromoveerde PVDA-ers die graag de armoede bestrijden, maar dat masker viel toen Paul Wolfowitz, 1 van Amerika's grootste neoconservatieven en politieke crimineel daar werd benoemd als president.

Drukt Amerika bij nieuwe oorlogen in Afganistan en Irak ook weer geld bij? Ja, maar hoeveel, dat is steeds minder duidelijk. Sinds vorig jaar publiceren ze de geldgroeigegevens niet eens meer, geld wordt niet meer geregistreerd! Het argument is: da's te duur. Uit de mond van geldscheppers is dat natuurlijk hilarisch. Voormalig minister Zalm kwam het slechts ter ore dankzij een journalist die ik van dat nieuwtje op de hoogte had gesteld. Zalm kon het niet geloven. Nederlandse kranten pikten het evenmin op, want die schrijven persbureaus als Reuters en AP over en die hebben op macro-economisch vlak last van zelfcensuur. Nu zien we een diepteval van de dollar en dat heeft alles te maken met het feit dat er teveel dollars in omloop is. Hoe meer er van iets aanwezig is, hoe minder waard hetgeen is. Dat leer je op de middelbare school al.

Moeten we niet zenuwachtig worden? Mensen denken dat het altijd goed zal blijven gaan. Daarom zitten er ook zestig a zeventig jaar tussen crashes. Dan zijn we de vorige al vergeten. Maar economen hebben het gewoon over het einde van het dollartijdperk, the end game! Een Nobelprijswinnaar als de econoom Joseph Stiglitz zei vorig jaar al dat we worden gegijzeld door de dreiging van een dollarcrisis. Nout Wellink van De Nederlandsche bank relativeert dat dan, maar hij moet wel: stel je voor dat we allemaal ons geld gaan opeisen, dan gaan economische systemen kapot en is er geen controle meer door de gevestigde orde. De naam bank vindt zijn oorsprong alszijnde rivierbanken; twee banken om de water te stroomlijnen. Nu wordt het geld gestroomlijnd, vandaar ook termen als cashflow en geld moet vloeien. Geen bank, geen controle, geen macht!
Dat de dollar valt, is onvermijdelijk: in de geschiedenis zijn tot dusver 220 geldsystemen ten onder gegaan en afgelopen week bereikte de dollar het laagste punt sinds 30 jaar.

Maar het niet overmorgen al zover? Nee, ja...economen zeggen 5 tot 15 jaar. Dat kan sneller, nu de Saoediers de recente Amerikaanse renteverlaging niet hebben gevolgd. Die oliesjeiks zijn niet dom: die weten dat zo'n actie wordt ondersteund met onzichtbare dollarinjecties. Beleggers foppen zichzelf door te denken dat de markt aantrekt. Maar feitelijk is het Arabische stilzitten een eerste stap op weg naar de loskoppeling van de dollar. Valutahandelaren maken zich nu erg druk om die ontwikkeling.

Ik neem aan dat de vermogende elite voorzorgsmaatregelen neemt?
De carlyle-groep, de investeringsmaatschappij van bush en zijn makkers, koopt nu met name belangen buiten Amerika of beter gezegd buiten het Westers systeem. Of neem Halliburton, dat Dick Cheney op de loonlijst had staan en dat fraudeerde met achterlijk hoge rekeningen voor Amerikaanse oorlogsmaterieel in Irak. Die criminele machtige Amerikaanse multinational heeft de benen genomen naar Dubai. Dat vind ik veelzeggend. Ik ben geabonneerd op dure nieuwsbrieven van rijke beleggers en die adviseren letterlijk: regel een tweede paspoort, een tweede huis in het buitenland en breng je vermogen elders onder. En met elder wordt bedoeld buiten het westerse systeem net als Bush al heeft gedaan.

Had Amerika zelf de hand in 9/11 zodat ze konden huishouden in de Golf?
Tja, Saddam Hoessein was wel de eerste die zijn olie niet langer in dollars, maar in euro's liet betalen. Da's na de inval in Irak vlug teruggedraaid. Weet je wat het is? Als je twijfelt aan de officiele toedracht van 9/11, word je meteen weggelachen. Laat ik daarom zeggen dat het de Amerikanen allemaal vreselijk goed uitkwam! Neem een rapport uit 1999 van de neoconservatieve denktank The Project for a New American Century, opgesteld door lieden als Paul Wolfowitz, George Bush' broer Jeb en Dick Cheneys vrouw. Hierin gaat het om het behoud van de Amerikaanse hegemonie in de 21ste eeuw. Zij beschrijven hoe belangrijk het is toegang te houden tot de oliegebieden in de Golf en benadrukken de noodzaak van pre-emptive wars (oorlogen met voorbedachte rade). En dat voor de steun van het volk. Het staat er letterlijk: "We need another Pearl Harbor". Nou ja, die kregen ze even later met 9/11 in de schoot geworpen. Daarna kon Amerika met volle mandaat van het volk en van andere landen naar Irak en in het binnenland kon de Patriot Act worden afgekondigd, die de burgerrechten stevig inperkt. En dat gaat om hon-der-den pagina's wetgeving. In slechts twee weken geschreven.

In Nederland houdt www.ditkannietwaarzijn.nl zich hier graag mee bezig. En uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat die site uit de lucht ging nadat 1 van de makers op straat zeer dringend werd geadviseerd ermee te stoppen.

 

Dit is zo' n beetje de samenvatting van wat er gaande is terwijl 9 van de 10 mensen dit stukje hierboven hilarisch zouden vinden. Nog het ergste is dat als je over 9/11 wil beginnen je voor gek verklaard wordt terwijl we nu weten van pearl harbour waarom wordt er dan zo krampachtig over gedaan, dan zou 9/11 toch ook best een actie geweest zijn om de oorlog tegen het terrorisme ( de mensheid) te beginnen. Ik vind het een beetje hezelfde als met ufo's ik zou echt niet zeggen dat ze bestaan maar is het idee van buitenaardsleven nou zoveel raarder dan een maagd die kinderen krijgt en iemand die uit de dood zou kunnen herijzen? We hebben er gewoon geen wetenschappelijk bewijs voor, of het nou wel zou bestaan of niet we zullen het waarschijnlijk nooit weten.