Verdrag van Lissabon

Di 29 September 2009 22:06 | truman-act | 1826 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De inwerkingtrede van het verdrag van Lissabon kan mogelijk opnieuw vertraging oplopen omdat Tsjechië een klacht gaat indienen. Senatoren uit het land hebben bij het grondwettelijk hof van Tsjechië protest aangetekend tegen het verdrag van Lissabon. Over enkele dagen is er in Ierland een tweede referendum over het verdrag van Lissabon nadat het eerste referendum niet positief afliep voor de voorstanders van het verdrag. Het verdrag moet de Europese Grondwet die in 2005 werd afgekeurd door Franse en Nederlandse kiezers vervangen. Ik vind dat er wederom aangetoond wordt dat we in een schijndemocratie wonen, het verdrag van Lissabon heeft een aantal aanpassingen in vergelijking met de Europese grondwet maar het komt op hetzelfde neer. Vanwege die reden vonden een aantal landen waaronder Engeland en Nederland het niet nodig om de burgers een tweede keer naar hun mening te vragen. Een aantal landen waaronder Duitsland wilden in eerste instantie de naam, Europese grondwet, ook niet eens veranderen. Het verdrag van Lissabon kan alleen in werking treden als alle 27 lidstaten akkoord gaan, tot dusver zijn dat er 23. Het zal dus gewoon een kwestie van tijd zijn todat alle lidstaten die nog niet getekend hebben gedwongen worden om aan het verdrag mee te doen.

Waar ik me ook aan kan storen is dat in mijn ogen er in de Europese Unie met twee maten wordt gemeten, lidstaten worden als het ware vriendelijk gedwongen om aan de regels van de EU te voldoen. Men moet volgens de richtlijnen van de EU te werk gaan anders volgen er sancties. Zelfs landen die nog geen lid waren of lid willen worden gaan gebukt onder het schrikbewind van de EU, Turkije een overwegend Islamitisch land heeft het verboden hoofddoekken te dragen op de universiteit dit in een poging als een Westers land over te komen terwijl deze maatregel juist indruist tegen westerse normen van vrijheid. Turkije wordt van alles opgedragen om lid te mogen worden van de EU (terwijl veel lidstaten Turkije niet als nieuw lid willen zien). Ik vind het dan onbegrijpelijk dat Engeland en Denemarken nog steeds de Euro niet ingevoerd hebben terwijl Brown en Rasmussen wel het verdrag van Lissabon ondertekend hebben. Ik vind dat hypocriet, wel meedoen met het dwingen van andere landen de regels van de EU na te leven maar zelf nog de eigen Valuta houden.

Ik wacht met smart op President Jan-Peter Balkenende van de Europese gemeenschap, of zal het toch President Tony Blair worden?