Vingerafdrukken in je paspoort

Ma 14 September 2009 19:12 | truman-act | 2701 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Tot mijn grote schrik kreeg ik vorige week een folder in de brievenbus waarin vermeld werd dat het per 21 september 2009 verplicht is je vingerafdrukken af te staan als je een nieuw paspoort of een nieuwe id-kaart gaat aanschaffen. Tot mijn grote verbazing wist niemand uit mijn vriendenkring, familie noch studiegenoten over deze wijziging. Nadat er al een chip in alle paspoorten zit volgt er nu dus nog een controle middel. De reden van deze aanpassingen zouden gezocht moeten worden achter veiligheidsoverwegingen, door de chip en vingerafdruk zou het moeilijker zijn om vervalsingen te fabriceren. Toch als ik al even snel google vind ik al vele onderwerpen waarin beweerd wordt dat zowel de chip als de vingerafdruk achterhaalde methodes zijn om de veiligheid te waarborgen. Bij het televisie programma Netwerk is zelfs al een student geweest die aantoonbaar de chip kon aflezen, ook heb ik een filmpje gezien waarbij de vingerafdruk in een vrij korte tijd nagemaakt kan worden. Waarschijnlijk word ik weer als gek afgeschilderd maar dit is weer het zoveelste bewijs dat de rechten en privacy van de bevolkingen worden geschonden. Als ik mensen naar hun mening vraag over dit gebeuren krijg ik veelal de reactie als je niks te verbergen hebt vind je het niet erg om vingerafdrukken af te staan. Zo zwak is de wil van de bevolking al geworden dat we het niet erg vinden dat we in een controle staat/samenleving lijken te wonen. Alleen al een paar voorbeelden: De OV-chipkaart, het overmatig tappen van telefoongesprekken en de identificatieplicht. Nu nog even over de vingerafdruk, zoals te verwachten is dit een maatregel die vanuit Brussel is beslist, de EU bepaald over hoe een Nederlandse paspoort eruit zou moeten zien. Zorgelijker vind ik dat Nederland volgens mij als enige land ( ben ik niet helemaal zeker over en ik wil geen feitelijke onjuistheden neerzetten) de vingerafdrukken ook gaat opslaan in een centrale database waar politie en justitie toegang tot hebben. Blijkbaar zijn alle Nederlanders schuldig todat het tegendeel is bewezen en we weten allemaal hoe moeilijk het is om een strijd aan te gaan met de overheid, kansloos. Ik beschouw mezelf als iemand die goed weet wat er speelt in het land, ik kijk elke dag tv, gebruik elke dag het internet, luister naar de radio en ik lees de krant (AD) maar ik heb nergens in de media vernomen dat deze ontwikkeling al zo ver was. Ik roep iedereen op om deze week nog snel een nieuw paspoort en een nieuwe identifiteitskaart aan te schaffen zodat je in ieder geval nog 5 jaar uitstel van excecutie krijgt.

Reacties

    UPDATE: Fingerprint-gate (15-09)

    Di 15 September 2009 17:08 | Vincent Brunott |

    Uit [http://www.human.nl/index.php?pg=nws&nwsid=2881] informatie op internet blijkt dat het 'Platform Bescherming Burgerrechten', opgericht door het Humanistisch Verbond en bestaande uit verschillende organisaties, bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een klacht gaat indienen over deze centrale opslag van privacy-gevoelige gegevens door de Nederlandse staat. Ook de VN vindt dat Nederland te ver gaat.

    Wie weet zullen we, als we heel goed opletten, via krant, radio of televisie nog iets vernemen over de afloop... Wij zijn:

    UPDATE: Een nog veel interessantere link in dit verband, vanwege de uitgebreide en gedegen informatie, is [http://www.anarchiel.com/display/nederland_leverde_europa_sleutel_tot_controlestaat] deze.


    AntiChristelijk Roomsch Kabinet!

    Vr 2 Oktober 2009 02:09 | Butcherprophet |

    Ze zijn ons in hoog tempo aan het uitmoorden!